Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputacióa ensenya el llenguatge universal del dibuix

Avatar photo

La primera jornada de l’esdeveniment Big Draw ha dut tallers oberts a tothom i classes a carrers i places de la Part Alta

La Plaça de la Font, les Voltes del Circ Romà, la Plaça del Rei o el Pla de la Seu, han estat aquest dijous alguns dels escenaris de l’esdeveniment Big Draw de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona per dur el Dibuix al carrer en tot un seguit d’actes i activitats participatives.

L’elaboració d’un trencaclosques gegant a través d’un taller obert a tothom que s’hi ha volgut afegir ha estat una de les accions més seguides, a la plaça de la Font. Dirigida per la il·lustradora Berta Artigal, l’activitat ha permès realitzar un gran trencaclosques amb la imatge d’un colom, a partir de les peces que prèviament s’han dibuixat i decorat al bell mig de la Plaça. A la plaça del Rei, l’il·lustrador Ferran Orta ha conduït el taller i La taca i la línia amb eines poc convencionals, en què també hi ha participat passejants i ciutadans anònims que han volgut fer la seva aportació.

La jornada ha seguit amb una conferència al Museu d’Art Modern del dissenyador gràfic tarragoní Manuel Moranta Parlar. Pensar. Dibuixar i classes sobre diferents tècniques amb alumnat i professorat mostrant a diferents carrers de la Part Alta allò que normalment només es pot veure a les aules del centre.

El reconegut dibuixant d’historietes Javi Royo, aquest divendres al Museu d’Art Modern

Una de les figures destacades convidades a l’esdeveniment és el dibuixant d’historietes, Javi Royo, que aquest divendres, a les 13 hores, serà al Museu d’Art Modern de Tarragona (C. Santa Anna 8) per explicar la seva experiència professional i la seva visió particular del món del dibuix amb la conferència Dibuixar en cas d’incendi.

També per demà divendres, 3 de novembre, la Plaça del Rei acollirà el taller Collage, amb l’artista plàstica Mònica Solsona entre les 10 del matí i les 12 del migdia. A més, diferents carrers de la Part Alta seran escenari de sessions obertes amb alumnat i professorat de l’Escola com Frottage Urbà (diferents carrers del nucli antic), Dibuix sobre vidre (aparadors del carrer major i Dibuix 3D (porxos del carrer Merceria).

Festival Big Draw

El Festival Big Draw és la celebració més gran del món del dibuix amb activitats organitzades arreu per creadors, difusors i centres de promoció i d’ensenyament de l’art i el disseny. L’entitat no governamental fundada l’any 2000, The Big Draw, va ser la impulsora d’aquesta iniciativa que té lloc anualment i que  promou el llenguatge universal del dibuix com a eina per a l’educació, l’expressió i la creació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els nadons de Mont-roig, protagonistes de la II Festa de la Infància

Notícia següent

Envien els vuit consellers destituïts i Vila a cinc presons diferents

Notícies relacionades