Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

L’artista Lula Goce farà una pintura mural a la plaça del Mercat de VNG

Avatar photo

Es tracta de la primera intervenció d'aquest tipus a la ciutat, inclosa en el projecte Womart

Womart és una acció conjunta en 10 ciutats catalanes que pretén reivindicar la necessitat de reconèixer el talent femení en les arts visuals.
La proposta es materialitzarà amb 10 d’intervencions artístiques en l’espai públic a càrrec de 10 artistes visuals de relleu. El 14 d’abril es podran veure a tots els municipis membres del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals les propostes de les artistes comissariades per l’associació Rebobinart, que inclouen instal·lació, arts escèniques, media art, il·lustració i muralisme.

Així, a la nostra ciutat, serà Lula Goce qui farà una gran pintura mural a la paret del CAP Jaume I, a la plaça de Soler i Carbonell.

Lula Goce (Baiona, 1976) troba en la seva feina una fusió de diferents disciplines encaminades cap a una recerca que aprofundeix en allò més íntim per poder trobar allò que hi ha d’universal en l’individu. La base crítica, a vegades satírica i còmica, a vegades, més directa i mordaç, és una constant en la seva obra, a través de la qual l’artista allibera el criticisme envers la societat de consum i la construcció de la identitat individual dins d’aquesta societat.
Lula Goce és una de les muralistes més cotitzades i consagrades a nivell nacional i ha participat en nombrosos festivals d’art urbà de renom a Europa, Nord Amèrica i Amèrica Llatina. Ha exposat la seva obra en exposicions individuals i col·lectives de centres culturals com la Casa de las Conchas de Salamanca, Matadero de Madrid, el Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona, el CCCB també a Barcelona o el Museu Diego Rivera de Guanajuato, Mèxic.

L’artista començarà a treballar diumenge 8 d’abril, i finalitzarà divendres 13. La presentació de la pintura mural es farà el dissabte 14 d’abril a les 18.30 h, amb la presència de Lula Goce. A continuació hi haurà un taller d’art mural, a càrrec de l’Organització Zero de Vilanova i la Geltrú, una associació juvenil que té per objectiu la difusió de la pràctica dels grafits. Es tracta d’un taller obert a totes les edats per realitzar un mural de manera col·lectiva. Els participants coneixeran el procés per crear una pintura mural, i aprendran les tècniques. No es necessiten coneixements previs de pintura o dibuix.

Womart té l’objectiu de visibilitzar i reconèixer el talent artístic de les dones creadores, fomentar la presència d’aquestes en el camp de l’art urbà i afavorir la seva professionalització, en resposta a la manca de paritat real als circuits de les arts visuals. Es dóna la paradoxa que, tot i que més d’un 70% de les estudiants a les Facultats de Belles Arts espanyoles són dones, la seva presència posterior als circuits de l’art és molt limitada.
La iniciativa Womart sorgeix en resposta a aquesta realitat i vol explorar la relació de la feminitat, el gènere, la dona i l’art, generant un discurs que reflexioni sobre aquest aspecte des de les diferents disciplines artístiques, els estils, tècniques i sensibilitats individuals de les deu artistes participants, que han estat escollides per al projecte per l’excel·lència del seu treball, independentment de la seva trajectòria i reconeixement professionals.

Womart fou el projecte guanyador del Concurs de Comissariat impulsat el 2017 pel Consorci Transversal Xarxa d’activitats culturals, que aplega 10 ciutats mitjanes de Catalunya que col·laboren en l’àmbit de la cultura, comparteixen un seguit de valors en favor de la promoció i defensa de la cultura, i es beneficien dels avantatges del treball en xarxa.
Rebobinart és una associació especialitzada en el desenvolupament de projectes socials a través de l’art urbà de qualitat, posant-lo al servei de la societat a través de la creació de projectes que s’arrelen en el territori, que aporten un valor afegit a l’espai urbà i que generen una nova via de comunicació amb la ciutadania propiciant l’esperit crític i transmetent missatges de caràcter social en cadascun dels projectes generats.

La resta d’artistes i ciutats participants són Hyuro a Reus, Paula Bonet a Figueres, Elbi Elem a Tortosa, B-Toy a Olot, OVNI a Manresa, Monica Rikic a Granollers, Aïda Gómez a Mataró, PEDRA a Girona, i Minuskula a Sant Cugat del Vallès.
Womart és un projecte impulsat per Transversal i per l’Ajuntament de VNG gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’obre la convocatòria d’ajuts a Ribes per al foment del lloguer assequible

Notícia següent

Neàpolis obre la porta del seu ecosistema emprenedor als alumnes del curs de Creació i Gestió de Microempreses

Notícies relacionades