L’Àrea de zona blava de l’Hospital funcionarà sense tiquets a partir del 9 de desembre

Avatar photo

El nou aparcament de superfície de l’Hospital ja està a punt per obrir el dia 9 de desembre, després de poc més de tres mesos d’obres. La nova àrea de zona blava té capacitat per més de 300 places i s’ha equipat amb 4 parquímetres intel·ligents en els quals només cal introduir la matrícula, sense have r d’imprimir el tiquet ni col·locar-lo al cotxe.

El nou aparcament té capacitat per a 320 places i 4 places per a persones amb mobilitat reduïda. La tarifa és de 50 cèntims l’hora, amb un pagament màxim de 2 euros / 24 hores. L’horari de pagament serà de les vuit del matí a les vuit del vespre, sense pausa al migdia.

No caldrà posar el tiquet al cotxe
La nova àrea s’ha equipat amb parquímetres d’última generació: funcionen amb una pantalla tàctil on l’usuari ha d’introduir la matrícula del cotxe per registrar l’estada, sense necessitat d’extreure tiquet ni de col·locar-lo en un lloc visible al vidre del vehicle. Per aquest motiu, les noves màquines s’han col·locat a les sortides de vianants de la zona d’aparcament.

Els nous parquímetres funcionen amb monedes o amb targetes de crèdit i, en el cas que el client necessiti el tiquet imprès com a justificant de pagament, la màquina també dona l’opció d’imprimir-lo. Com a la resta de zona blava de la ciutat, també es podrà pagar amb l’app Aparcar.

La nova zona disposarà de servei presencial de control d’aparcament per tal de millorar l’accés i la mobilitat dels vehicles a l’interior de l’àrea, així com per comprovar que els usuaris obtinguin el corresponent tiquet a l’expenedor. En cas que un vehicle sigui objecte d’un avís de denúncia per infracció de la normativa d’aparcament, l’usuari podrà anul·lar-la de forma automàtica mitjançant els nous expenedors de tiquets.

L’àrea està connectada amb el Centre de Control Central i càmeres de reconeixement de matrícula als accessos.

L’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis va adjudicar a l’empresa Tecnofirmes els treballs de construcció de l’àrea d’aparcament per un import de 330.880 euros. Les obres han adequat el solar i han permès fer les instal·lacions necessàries i la maquinària per al cobrament de la zona blava.

El solar on s’ubica l’aparcament està situat entre les avingudes del Dr. Josep Laporte i de la Universitat, just davant de la façana principal de l’equipament hospitalari, i té 8.200 m2. En aquest espai hi aparcaven vehicles sense cap tipus de regulació, enllumenat ni senyalització, generant problemes de circulació i sensació d’inseguretat.

Els pàrquings Hospital i Tecnoparc
L’adequació del solar com a àrea d’aparcament regulada de zona blava arriba després de la incorporació dels aparcaments de l’Hospital Sant Joan i de l’Edifici Tecnoparc a la xarxa municipal de pàrquings, amb l’equiparació de tarifes a les de la resta d’equipaments de la xarxa.

La tarifa de rotació que s’aplica al pàrquing Hospital és la mateixa que a la resta d’aparcaments subterranis de la xarxa municipal: la primera i segona hores d’estacionament tenen una tarifa d’1,85 euros; i la tercera de 0,30 euros; mentre que la tarifa màxima de 24 hores és de 4 euros.

Les tarifes de l’aparcament del Tecnoparc són d’1,85 euros la primera hora; de 0,15 euros la segona; i d’un màxim de 2 euros les 24 hores. En aquest cas, també es crea un nou abonament de 12 hores al dia per 25 euros i un de 24 hores per 45 euros al mes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Munten una ruta cicloturística centrada en l’oli del Baix Camp

Notícia següent

Tortosa ja té a punt la pista de gel

Notícies relacionades