L’amfiteatre reviurà les nits d’estiu de Tarragona amb activitats diàries

Avatar photo

Del 27 de juliol al 25 d'agost, els divendres i dissabtes es realitzarà l'espectacle Amfiteatrvm i la resta de dies es projectarà part del documental 'Ingeniería romana' a l'amfiteatre

Imatge de la presentació d’Amfiteatrvm. Foto: Alba Sancha

Durant tot un mes, a partir del pròxim divendres 27 de juliol i fins al 25 d’agost, les nits de Tarragona reviuran l’esperit romà amb el nou espectacle de gran format Amfiteatrvm i les visites nocturnes a aquestes restes romanes. Amb el pas de Tarragona Història VivaAmfiteatrvm l’espectacle s’amplia d’una a dues nits -els divendres i dissabtes- com també s’incrementa l’equip amb més de 100 persones involucrades. L’oferta turística a les nits tarragonines, a més, es complementa amb les visites nocturnes a l’amfiteatre la resta de dies de la setmana -de diumenge a dijous-, durant les quals es podrà veure la projecció del primer capítol del documental ‘Ingeniería Romana’, dedicat a Tarragona.

“Tarragona cobrarà vida les nits d’estiu”, ha assegurat la regidora de Turisme, Inma Rodríguez, ja que “per primera vegada, l’amfiteatre estarà obert totes les nits”. D’aquesta manera es configura una “oferta que posa en valor l’amfiteatre com a emblema turístic”, ha dit la regidora. Segons Rodríguez, aquesta ajuda a “posicionar Tarragona com a ciutat capdavantera en la interpretació de la nostra història”, com també permet “consolidar la indústria cultural”.

Novetats d’Amfiteatrvm

Amb el pas de Tarragona Història Viva a Amfiteatrvm, el canvi no s’ha materialitzat només en el nom, sinó que el nou espectacle ve carregat de novetats. Per una banda, s’amplia l’actuació d’una a dues nits a la setmana, els divendres i dissabtes, com també es converteix en un espectacle de gran format amb la implicació d’un equip de 100 persones, l’aprofitament de les dues parts de l’arena, les millores tecnològiques a la pantalla gegant i les projeccions a la mateixa arena. A més, amb l’arribada d’Amfiteatrvm s’introdueix “una trama personal d’un gladiador que vol venjar a un amic”, segons ha avançat el director artístic de l’espectacle, Pep Vergé. “L’espectacle té història i emoció”, ha assegurat Vergé. D’altra banda, Mercedes Tubilla, presidenta del grup de reconstrucció històrica ‘Thaleia‘ que participa en l’espectacle, ha manifestat que “no es pot entendre la història de l’amfiteatre sense els personatges” i ha explicat que l’objectiu és “donar al públic força i animació”.

En el cas de l’espectacle Amfiteatrvm, el preu de l’entrada anticipada serà de 10 euros pels adults i 7 euros pels infants i sèniors. L’entrada a taquilla, en canvi, tindrà un cost de 15 euros pels adults i 10 euros pels nens i sèniors.

Projeccions nocturnes a l’amfiteatre

D’altra banda, l’amfiteatre romà romandrà obert totes les nits, de diumenge a dijous, on els assistents podran gaudir de la projecció d’una versió de 30 minuts del capítol dedicat a Tàrraco del documental ‘Ingeniería romana’. No es tractarà, doncs, de visites com a tals, com ha aclarit Rodríguez, sinó que ciutadans i visitants podran gaudir de l’amfiteatre com a escenari per gaudir d’una projecció dedicada al patrimoni de Tarragona. Les visites, en aquest cas, tindran el mateix cost que l’entrada regular a l’amfiteatre.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

sixteen − ten =

Notícia anterior

El ceramista Xavi Castellnou exposa a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils

Notícia següent

Reus Promoció ha incrementat les visites a agents de viatge i premsa especialitzada

Notícies relacionades