fbpx

L’Ajuntament de Reus organitza una jornada sobre Salut i Emocions

Avatar photo

L'organitza la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de Reus. Es farà el proper dia 9 de novembre i aplegarà persones expertes en aquest camp.

Amb l’objectiu de divulgar els principals aspectes de la salut emocional, la Regidoria de Salut organitza el dia 9 de novembre Ia jornada Salut i Emocions, que aplegarà persones expertes en aquest camp. La jornada combina una part teòrica al matí a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus i una part pràctica durant la tarda amb tallers simultanis al Centre Cívic del Carme.

La conferència inaugural anirà a càrrec de Rafel Bisquerra, doctor en Ciències de l’Educació, Psicologia i Pedagogia, catedràtic de Psicopedagogia a la Universitat de Barcelona i director del Màster en Educació Emocional i del Màster en Intel·ligència Emocional de la mateixa universitat. És també fundador de la FEM (Fundació per a l’Educació Emocional).

La taula d’experiències innovadores se centrarà en diferents àmbits que afecten els adolescents, el sanitari i les organitzacions amb la presencia d’experiències innovadores en cadascun d’aquests camps.

Entre els talleristes hi ha experts en diferents disciplines i que estan vinculats al territori: la pallassa Pepa Plana es farà càrrec del tallers de clown; el taller de dansa el dirigirà Amaia Dorronsorio; el taller de teatre el conduïrà l’actriu Maria Bravo i per al taller de fotografia es disposa de la col·laboració de l’Associació Tarraco Fotografia.

Inscripcions
La jornada és gratuïta i les inscripcions es podran realitzar a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Reus. Les places són limitades i per estricte ordre d’inscripció. Cada participant només es podrà inscriure a un taller a la tarda.

Salut emocional
La salut emocional i, en general, la salut mental, és un concepte ampli relacionat amb la manera com ens sentim, pensem o actuem en el nostre dia a dia.

Una bona salut emocional implica un estat de benestar psicològic en què la persona se sent bé, pot desenvolupar les seves capacitats, afrontar les situacions quotidianes d’estrès, tenir relacions satisfactòries o treballar de forma eficient. Es relaciona, doncs, amb aspectes com la motivació, l’energia, la seguretat i l’autoconfiança i l’autocontrol, entre d’altres.

Impuls municipal
L’Ajuntament de Reus va aprovar a principis d’any una moció conjunta on es comprometia a fer un abordatge de les desigualtats en salut amb la implicació i el compromís de totes les àrees de l’acció política, amb un treball transversal i interdisciplinari, aplicant l’estratègia salut a totes les polítiques.

És en aquest sentit que des de la Regidoria de Salut s’ha decidit impulsar l’eix de la salut emocional. Tal i com recorda la regidora de Salut, Noemí Llauradó, aquesta tasca, que recull activitats que ja s’estan fent des de diferents departaments de l’Ajuntament on ja hi ha una aposta transformadora on es vincula el treball de les emocions i el benestar personal, permetrà valorar les necessitats reals del municipi, coordinar activitats i impulsar una nova visió de la salut des del paradigma de les emocions.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Museu de Reus acollirà una exposició de la col·lecció Beep d’art electrònic

Notícia següent

Lana del Rey actuarà el 19 d’abril al Palau Sant Jordi

Notícies relacionades