Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

L’Ajuntament d’Altafulla demana a Foment que es mantingui l’enllaç a Brises del Mar

Avatar photo

Són les al·legacions que ha presentat el consistori en l’aprovació provisional del projecte de traçat de l’A-7 en el tram La Móra – La Pobla de Montornès

L’Ajuntament d’Altafulla ha presentat dues al·legacions en l’aprovació provisional del projecte de traçat de l’autovia A-7 en el tram que va des de La Móra a La Pobla de Montornès.

Quant a la primera, es tracta de l’enllaç denominat “Altafulla” tal i com consta en el projecte, i que, el Ministeri de Foment té la intenció d’eliminar. Aquest enllaç correspon en l’actualitat a una via que connecta el poble d’Altafulla amb la urbanització Brises del Mar i el nord del municipi, molt transitat pels veïns i veïnes de la zona en aquests darrers anys, a causa de l’increment de població de la localitat.

Tal com argumenta el consistori altafullenc, va ser construït per connectar futurs desenvolupaments urbanístics que s’ubiquen entre el marge nord de l’autopista AP-7 i el marge sud de l’actual carretera N-340, com és el cas de Brises del Mar, i que ja estan tramitats urbanísticament. Estan pendents únicament de les obres d’urbanització.

Per aquests motius, l’Ajuntament demana que es mantingui i desenvolupi l’enllaç denominat “Altafulla”, i que també s’executin les obres complementàries d’adequació del vial que dóna servei a aquest enllaç, definides en el projecte del vial nord d’accés al municipi d’Altafulla.

Quant a la segona al·legació, l’Ajuntament d’Altafulla sol·licita que els dos camins rurals, denominats en el projecte “Eje-82” i “Eje-84”, es mantinguin i romanguin en consonància amb les característiques de l’entorn natural que els envolta com és la muntanya de Sant Antoni.

Aquests vials, que actualment no estan pavimentats i que tenen un marcat caràcter rural, són utilitzats majoritàriament per senderistes i ciclistes, i al mateix temps, permet als serveis de seguretat municipal controlar l’accés de vehicles en aquest entorn natural.

La pavimentació d’aquests vials, o la transformació d’aquests perquè els vehicles hi puguin accedir de manera més fàcil i còmode, no només perjudicaria la integració d’aquests camins en l’entorn natural, sinó que també produiria un augment dels abocadors incontrolats amb vessaments de restes d’obra i electrodomèstics, que ja pateix malauradament aquest entorn natural d’Altafulla.

Per aquests raonaments, l’Ajuntament d’Altafulla demana a Foment que no només mantingui el caràcter rural d’aquests camins, sinó que també incorpori la senyalització adequada i necessària perquè s’integrin en el conjunt de vies verdes del municipi.

Tot i les al·legacions, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, es mostra satisfet amb el projecte de desdoblament de l’N-340, i ha recordat que es tracta d’una reivindicació dels alcaldes del Pacte de Berà i la ciutadania, que espera que “desencalli el problema de retencions a l’entrada de l’AP-7 a Torredembarra i les llargues cues, i redueixi  l’elevada sinistralitat”.

En aquest sentit, ja és sabut que els alcaldes del Pacte de Berà enviaran una carta al ministre Íñigo De la Serna perquè fixi una data per al desviament obligatori de camions a l’AP-7, solució acordada amb el ministre a l’agost i que s’aplicaria com a mesura prèvia a les obres del projecte. Els alcaldes del Pacte de Berà esperen que aquesta primera mesura s’apliqui abans de Setmana Santa.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Olivella participa al programa d’ocupació “Treballar per competències”

Notícia següent

Vilanova i la Geltrú acollirà el mes de març la Copa de la Reina d’Hoquei Patins

Notícies relacionades