Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

L’Ajuntament d’Altafulla aprova un Pressupost Municipal d’uns 8 milions d’euros per a l’exercici 2020

Avatar photo

Es concreten les partides pressupostàries i es recupera la Participació Ciutadana que es dota en 5.000 €

El Ple de l’Ajuntament d’Altafulla ha aprovat aquest dilluns al vespre el Pressupost General per a l’any 2020 que consolida una xifra de 8.047.445,45 €. Ha estat aprovat pels tres grups que formen l’equip de govern, l’Esquerra Independentista d’Altafulla (L’EINA-ERC), el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Ara Altafulla. S’hi van abstenir els quatre regidors d’Alternativa Altafulla (AA), i els dos representants de Junts per Altafulla.

El regidor d’Hisenda, Dani Franquès, ha destacat la concreció de les partides pressupostàries amb la finalitat de garantir “la transparència en els comptes públics i deixar clar en què s’invertiran els diners”.

La xifra total s’incrementa en uns 300.000 € arran de l’entrada en vigor del nou contracte de la recollida d’escombraries, servei mancomunat amb el Consell Comarcal del Tarragonès i que s’eleva als 1.086.000 €, i que ha obligat a modificar altres partides.

Una altra de les novetats del Pressupost de cara l’any vinent és la recuperació de la partida destinada a la Participació Ciutadana, que estarà dotada inicialment amb 5.000 €, que es destinaran especialment en posar en marxa “una aplicació que garanteixi l’absoluta participació dels veïns i veïnes en el dia a dia de la governança”, ha detallat Franquès.

Pel que fa al capítol d’inversions, l’Ajuntament d’Altafulla comptarà pel 2020 amb una partida de 163.945,20 €, la major part de la qual anirà destinada a l’acabament de les obres de la Violeta amb una xifra de 103.000 €. Aquestes inversions es finançaran amb els propis ingressos corrents del consistori, sense dependre de finançament extern.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Altafulla es troba en deute zero, cosa que li permetria recórrer al finançament extern en cas que fos necessari tirar endavant alguna inversió com és el cas del futur Centre de Dia.

Quant al pressupost d’ingressos, els impostos directes com l’IBI segueixen tenint un pes important assolint la xifra de 4.123.425 €, molt per damunt de la taxa d’escombraries que se situa en els 800.000 € de recaptació.

Pel que fa a les despeses, el capítol 1 de personal és el que representa més percentatge en el pressupost amb una xifra que s’eleva als 3.992.212,70 €, mentre que el capítol 2 de proveïdors se situa en els 3.508.991,16 €.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El ple de la Paeria aprova el pressupost per l’any 2020

Notícia següent

La Diputació de Lleida invertirà 1,6 milions d’euros per als consultoris mèdics

Notícies relacionades