Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

La URV organitza unes jornades de portes obertes

Els futurs estudiants podran conèixer de primera mà els plans d'estudis que ofereix la universitat tarragonina

Com cada any, la Universitat Rovira i Virgili tornarà a celebrar diverses jornades de portes obertes perquè els futurs estudiants i els seus familiars puguin conèixer de primera mà els plans d’estudis que ofereix la universitat tarragonina. Així doncs, les facultats de la URV obriran el 10 d’abril, en unes jornades adreçades als futurs estudiants i centres de secundària; mentre que els dies 16 de març i 27 d’abril també hi podran assistir les famílies. L’única excepció serà la seu del Baix Penedès, que només obrirà el 16 de març. Per poder assistir a les jornades, s’ha d’inscriure a través de la pàgina web de la URV.

Actualment, s’ofereixen un total de 48 graus i 53 màsters en tots els àmbits del coneixement des de ciències experimentals fins a humanitats, passant per enginyeries, ciències socials o de l’educació. Dintre d’aquestes branques més clàssiques, també hi ha carreres que s’ajusten a les necessitats del mercat laboral, com per exemple el grau de relacions laborals i ocupació o gestió en turisme i hostaleria.

A més, s’ofereixen dobles graus com educació infantil i primària o administració i direcció d’empreses i dret. Com a novetat en el present curs hi ha un grau de 3 anys en tècniques de desenvolupament d’aplicacions web i mòbils, que incorpora un quart any en el qual l’estudiant pot adquirir el títol d’enginyer informàtic. Un cas similar al que passa amb el grau de tècniques de bioprocessos alimentaris.

L’oferta de la URV té una oferta molt directa amb el medi professional, ja que els estudiants poden realitzar pràctiques en moltes empreses i institucions. Actualment, hi ha 2.000 alumnes realitzant aquestes pràctiques en unes 1.000 empreses. A més, pel que fa a la inserció laboral, més del 70% dels estudiants de la universitat tarragonina troben feina en els primers tres mesos després d’haver-se graduat.

D’altra banda, segons l’opinió dels mateixos estudiants (actualment hi ha 13.000 cursant graus i màsters), el fet de ser una universitat de dimensions mitjanes fa que l’activitat pràctica i el seguiment del professor sigui molt més propera. Pel que respecta a les noves formes d’ensenyament, a banda dels campus virtuals, algunes parts dels ensenyaments es poden fer idioma estranger i també hi ha algunes parts molt aplicades de la formació de servei i aprenentatge, encaixant amb les dinàmiques formatives europees.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament d’Altafulla adquireix una nova furgoneta adaptada per a la gent gran

Notícia següent

El Partit Popular de Tarragona valora positivament la feina feta durant el mandat

Notícies relacionades