fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

La UdL realitzarà exàmens oficials de llengua xinesa

Avatar photo

Els primers, que tindran lloc el pròxim mes de juny, ja compten amb una setantena d'inscrits

La Universitat de Lleida (UdL) podrà realitzar exàmens oficials de llengua xinesa, en virtut d’un conveni de col·laboració signat aquest divendres amb la Fundació Institut Confuci de Barcelona. Les instal·lacions de la UdL acolliran proves escrites dels diferents exàmens HSK i els del Nou YCT; així com les orals de nivell elemental, intermedi i avançat, segons ha informat la universitat lleidatana. Els primers, que tindran lloc el proper mes de juny, ja compten amb una setantena d’inscrits. El conveni estableix que el professorat que realitzi els exàmens a la Universitat de Lleida haurà de seguir una formació a l’Institut Confuci. L’acord que han rubricat el rector, Roberto Fernández, i el codirector de la Fundació Institut Confuci de Barcelona, Chang Shiru, té una vigència inicial d’un any amb possibilitat de pròrrogues.

El rector de la UdL ha destacat que aquest acord culmina les bones relacions de la Universitat de Lleida amb la Xina, recordant la càtedra d’Estudis Asiàtics, el títol d’Estudis Hispànics per a l’alumnat xinès, els convenis amb diferents universitats del gegant asiàtic i el doctorat honoris causa per a Dong Yansheng. Per la seva banda, Shiru ha destacat la UdL com una “peça clau” en el procés del seu Institut per expandir la cultura xinesa a Catalunya.

L’HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi) és l’examen oficial escrit de llengua xinesa estandarditzat a escala internacional, dirigit a les persones que no són parlants nadius. Consta de sis nivells. El YCT (Young Learners Chinese Test) és l’examen oficial escrit de xinès dirigit a estudiants de primària i secundària que tampoc són parlants nadius. Aquest consta de quatre nivells.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Reus bat el rècord d’inscrits a la cinquena Cursa de la Dona

Notícia següent

Una sala de control de Repsol s’il·lumina simulant la llum natural per motivar els treballadors

Notícies relacionades