Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

La tercera edició del Cinemón Xic s’acaba amb èxit havent exhaurit entrades a Lleida

Avatar photo

Les localitats s’han exhaurit en les tres sessions del cicle, que enguany s’ha traslladat als Cinemes Rambla

El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha fet un balanç altament positiu de la tercera edició del Cinemón Xic, que aquest matí ha finalitzat als cinemes Rambla, on s’han realitzat enguany totes les projeccions del cicle, per les quals han passat més de 400 persones.

Joan Gómez ha constatat l’èxit de l’activitat, que ha exhaurit les entrades en les seves tres edicions. “Cinemón Xic és una activitat atractiva, innovadora que permet al públic familiar gaudir i reflexionar en família”, ha dit el regidor, que ha remarcat “la importància d’aquest projecte i l’interès d’aconseguir mantenir aquest èxit en properes edicions”, ja que està convençut “del seu poder de conscienciació sobre la importància de treballar els valors en el nucli familiar, d’una manera positiva i enriquidora”.

La Regidoria de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació ha clos la mostra amb la projecció del curtmetratge ‘Alike’ i del llargmetratge ‘Richard, la Cigüeña’.

La novetat d’enguany ha estat que s’han emès curtmetratges temàtics sobre valors que han acompanyat als llargmetratges posteriors, per facilitar temes a poder treballar dins el nucli familiar. “Cada any s’intenta treballar-ne de diferents. En aquesta edició, Cinemon Xic ha apostat pel respecte, l’altruisme, la tolerància i l’autoestima, valors que es desenvolupen en cadascuna de les sessions”, ha explicat el regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació.

A ‘Lou’ i ‘Hermano Oso’, les produccions amb les quals va arrencar la mostra, el respecte apareixia com a màxim valor, tant per l’interès de conèixer la realitat de l’altre i ser empàtic amb aquest (curtmetratge ‘Lou’), com pel que fa al respecte als animals i la natura (llargmetratge ‘Hermano Oso’).

A la segona sessió, el tema de l’altruisme, va aparèixer en el curtmetratge de ‘REACH’, on un ésser actua a favor d’altres, sense esperar res a canvi. Per altra part, la interculturalitat i la tolerància va quedar patent al llargmetratge ‘Azur i Asmar’.

A la sessió d’avui, s’ha donat importància als valors de ser un mateix, a l’autoconcepte i l’autoestima (tant en el curtmetratge ‘Alike’ com en el llargmetratge ‘Richard, la Cigüeña’). En aquest darrer, a més, apareix el valor de la família i de la superació familiar.

Amb tot això, Cinemón Xic vol ser una activitat innovadora, que aporta coneixements sobre la temàtica d’una manera didàctica, engrescadora i pròxima i, per tant, és capaç de motivar a grans i petits a través de les imatges i les emocions que passen a la pantalla, portant-los a un desig de coneixement i estimulació crítica.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Universitat de Lleida serà la seu de la 9a Jornada d’Orientació Professional a les Terres de Lleida

Notícia següent

Agustí Pouget és coronat nou Rei Carnestoltes del Carnaval 2019 de Tarragona

Notícies relacionades