Diumenge, 16 de juny de 2024
És notícia

La Seu Vella, escenari de concerts pop i rock durant el mes de juliol

Avatar photo

Grups com Mishima, Doctor Prats o Sau actuaran en el marc del Festival de Música de la Seu Vella, el qual espera aplegar més de 3.500 persones al nou escenari, darrere del Pont Llevadís

El Festival de Música de la Seu Vella programa al mes de juliol 6 concerts en 4 dies i aposta enguany per la música pop i rock. Els grups Renaldo & Clara, Mishima, The Gramophone Allstars Big Band, Mari Popes, Doctor Prats i Sau 30 actuaran al nou escenari que es situarà a l’espai exterior de la canonja, darrere el Pont llevadís.

La tinent d’alcalde i regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, explica que aquest suposa el segon any del nou format del festival i que arriba amb l’objectiu de convertir-se en un referent cultural i musical de l’estiu a Lleida. També destaca que el festival s’obra a nous estils musicals, passant del jazz i la música clàssica al pop i al rock. Parra apunta que probablement la Seu Vella és considerada per molts “com a un lloc per a música de cambra, però en realitat és un espai on hi cap tot tipus d’activitat cultural i obrir-ho a gent més jove ens sembla molt interessant”.

El director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, explica que enguany els concerts es traslladen de la nau central, on van tenir lloc l’edició anterior, a l’escenari que es situarà just darrere del Pont Llevadís, al costat de la Canonja. Considera que aquesta nova ubicació “permetrà aprofitar l’amfiteatre natural que suposa la rampa que hi ha en aquell punt”, ampliar l’aforament per donar cabuda a unes 1.000 persones per concert i afegir barres de bar, així com altres serveis. En aquest sentit, des del consorci esperen arribar a un total de 3.500 persones entre totes les actuacions.

Baigol també ha donat a conèixer el programa complert del Festival, el qual s’obrirà el divendres dia 6 de juliol amb les actuacions de dels lleidatans Renaldo & Clara, a les 21.00, i de Mishima, a partir de les deu de la nit. La segona data serà el dissabte 14, a les 22.00, amb The Gramophone Allstars Big Band, un grup que compta amb Judit Neddermann com a vocalista. El proper diumenge 22 de juliol serà el tercer dia de concerts, el qual adoptarà un caire més juvenil amb les actuacions de Mari Popes, un grup divertit amb tons reivindicatius a les 21.00, i de Doctor Prats, un grup pop jove de Terrassa que, tot i la seva breu trajectòria, és un dels destacats del panorama musical català. El punt fort i final del Festival arribarà el proper 27 de juliol amb l’actuació de Sau, un concerts que s’emmarca dins de la seva gira de commemoració dels seus 30 anys als escenaris.

D’altra banda, el president de l’Associació d’Amics de la Seu Vella, Joan Ramon González, es mostra content perquè “el Festival agafa força i creiem que té molt futur”. Remarca l’encert de deixar de banda l’exclusivitat de la música de cambra que acostuma a acompanyar un monument d’aquesta categoria i que s’aposti per diferents estils musicals com són el pop i el rock.

Les entrades per als shows poden adquirir-se ja a la web www.tincticket.com.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Cs sol·licita elaborar un pla per al manteniment dels equipaments educatius de la ciutat

Notícia següent

Una trentena d’activitats estiuenques a l’Estenedor de Cambrils

Notícies relacionades