fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

La Paeria inicia una ruta per redescobrir els llocs més emblemàtics del músic Enric Granados

Avatar photo

Turisme de Lleida posa en marxa la quarta edició de les visites guiades de primavera que tenen com a objectiu conèixer l’essència cultural de la ciutat

L’Ajuntament de Lleida, a través de Turisme de Lleida, inicia aquest dissabte una nova ruta per redescobrir els racons més emblemàtics del músic lleidatà Enric Granados. Aquesta proposta s’emmarca dins de la quarta edició de les visites guiades de primavera que tenen com a objectiu descobrir l’essència cultural de la ciutat. Així, aquest any, a més de l’itinerari sobre Granados, s’inclouen dos nous recorreguts: un sobre l’exposició “Connexions” al Museu d’Art Jaume Morera i un altre sobre la Lleida de principis del segle XX a través de fotografies antigues que porta per nom “La Càmera del Temps”. En aquest sentit, cada dissabte, fins al 10 de juny, s’aniran alternant les propostes.

En la ruta Enric Granados, coincidint amb els 150 anys del seu naixement, es ressegueix la seva presència a la ciutat a través dels espais que el van veure néixer, aplaudir i homenatjar. Partint del Casino Principal, el recorregut passa per l’antic Cinema Viñes, la catedral, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, les cases nadiues de Ricard Viñes i Enric Granados i el monument que en perpetua la memòria, abans d’acabar al Museu de Lleida amb la visita a l’exposició “Granados, de París a Londres”.

Les propostes culturals que s’ofereixen en aquesta quarta edició tenen com a objectiu descobrir l’essència cultural i les efemèrides més destacades de la història de Lleida. Les noves propostes que, a més d’explorar el patrimoni cultural i històric lleidatà, posen en relleu efemèrides de la ciutat, com els 150 anys del naixement de Granados o el centenari del Museu Morera. Igualment, Turisme de Lleida ofereix rutes ja consolidades, com són Petits Grans Racons, la Botiga dels Secrets o Racons de Lleida, per endinsar-se en llegendes, personatges i espais que formen part de la historia de la ciutat. Un any més, Lleida se sumarà a la Nit dels Museus, amb un conjunt d’activitats, entre les quals hi haurà visites al Castell Templer de Gardeny.

Les visites tenen un preu de 5 euros i són gratuïtes per als menors de 13 anys. El punt de sortida és l’oficina de Turisme de Lleida, al carrer Major, a les 11.30 h.

Turisme de Lleida ha organitzat el programa d’activitats de primavera amb la col·laboració de: el Museu d’Art Jaume Morera, el Museu de Lleida, l’Arxiu Municipal, l’Antic Hospital de Santa Maria (IEI), el Museu de l’aigua, la Casa dels Gegants, la Capella del Peu del Romeu, les botigues de les restes arquitectòniques, l’Auditori Enric Granados/ Lluís Herrera i Ramon Llanes i Missatges gestió de Comunicació. S’ha de destacar la col·laboració pública i privada en aquesta iniciativa, ja que seran diverses empreses –Nomon Turisme Cultural, Sirga i GMM Comunicació-, les encarregades de realitzar les visites guiades, que s’adrecen principalment al públic familiar de Lleida i de fora de la ciutat, així com col·lectius, grups i escolars.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Comença la preparació de les platges barcelonines de cara a l’estiu

Notícia següent

Les dones prenen protagonisme durant el Festival Internacional de Dixieland de Tarragona

Notícies relacionades