Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

La Generalitat canviarà els sistemes de seguretat i les cobertes de la presó de Quatre Camins

Mentre durin les obres el centre funcionarà amb un mòdul menys

Un dels mòduls del Centre Penitenciari de Quatre Camins. ACN.
El Departament de Justícia ha fet públic aquest dimecres una inversió de 9,4 milions d’euros en obres de millora al centre penitenciari Quatre Camins. Les actuacions que s’hi faran renovaran els 30.000 metres quadrats de les cobertes dels edificis del centre, una acció prioritària degut a l’antiguitat de les teulades i el seu estat de conservació. A més, s’ha previst la instal·lació de sistemes de seguretat d’última generació per a la detecció d’intrusió i el control del perímetre. També s’han projectat millores en els col·lectors d’aigües pluvials i el tractament d’aigües residuals de Quatre Camins i del Centre Penitenciari Joves, que està al costat. El centre operarà amb un mòduls menys mentre durin les reformes.

Els treballs de millora a la presó de Quatre Camins començaran pel desembre i es preveu que tinguin una durada de 23 mesos. Mentre durin, la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha planificat la rebaixa temporal d’un 17% de l’ocupació de Quatre Camins, que es durà a terme de manera progressiva derivant a altres centres la majoria de nous ingresso des d’ara i fins al febrer.

Un cop acabada la zona d’oficines les obres avançaran mòdul a mòdul i el que estigui afectat romandrà tancat. La presó de Quatre Camins, ubicada a la Roca del Vallès, manté habitualment una ocupació d’uns 1.300 interns, tot i que la capacitat supera les 1.500 places.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Implanten una tecnologia per a la neurorehabilitació al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt

Notícia següent

Vilanova i la Geltrú rep el segell de “Barris i Viles Marineres”

Notícies relacionades