Pel que fa a les enramades vegetals, per recuperar aquesta pràctica que forma part de l’origen històric dels guarnits de la Vila, la Fundació va demanar a “Els Amics de les Enramades de Sallent”, que encara fan servir boix i realitzen flors de paper, la seva col·laboració. L’espai triat ha estat l’antic carrer Culebra, actualment carrer Francisco Giner. Segons la presidenta, el fet de reviure aquesta tradició al carrer del qual es conserva la fotografia de guarniments més antiga, del 1894, permet, en certa manera, “tancar un cercle”.
A través del mural a la façana de l’edifici de l’Ajuntament a la Plaça de la Vila, el Districte ha volgut sumar-se a la celebració del bicentenari. L’obra escollida reprodueix l’estampat d’un paper de paret de lliris i mostra el procés de guarniment dels carrers, tot homenatjant-lo.
També per a celebrar el centenari i homenatjar els festers que han fet possible la festa fins ara, s’ha creat una ruta històrica per carrers i places guarnides que permetrà veure fins a 40 fotografies històriques a través de codis QR.
Pel que fa a l’accessibilitat de la festa, enguany s’ha creat un programa específic de la Festa Inclusiva, amb activitats adaptades per a infants i adults amb diversitat funcional, com ara contes sensorials o visites guiades amb audiodescripció o intèrpret de signes. A més, l’aplicació WHERIS farà accessible els programes de la festa pera persones amb discapacitat visual.
El Protocol d’actuació Gràcia ANTIMASCLISTA és una de les novetats d’enguany i ha estat elaborat pe la Fundació i pel Districte amb la col·laboració de diverses entitats: el Circuit Barcelona contra la violència masclista, l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears i i l’Assemblea de Dones Feministes de Gràcia.
A més es prendran altres mesures, com la instal·lació d’un punt informatiu i d’atenció per a agressions masclistes i/o LGBTIfòbiques a la Plaça de la Revolució o la participació de dues parelles itinerants que recorreran els espais de festa. Com en altres edicions, s’ha preparat material gràfic de sensibilització, com ara cartells, fulletons o xapes.
La sostenibilitat també és molt important per als organitzadors i ho evidencia l’ús exclusiu, per primera vegada, d’un got reutilitzable, amb un disseny propi de la festa. Els darrers anys havien conviscut els gots de plàstic amb els gots retornables. En aquest sentit, Badia ha afirmat que “si a Gràcia és possible, no hi haurà cap festa major on no ho sigui”.
Pel que fa a la neteja, aquest any hi haurà 115 cabines sanitàries 11 més que l’any anterior, 22 de les quals seran adaptades i 4 punts d’urinaris. A més, el personal dels dispositius de neteja ha augmentat en un 125% i s’ha reforçat la presència de papereres.
La campanya solidària d’enguany se centra en la crisi de persones refugiades i col·labora amb l’organització Proactiva Open Arms. A tots els carres guarnits hi haurà un punt d’informació on es podran fer donatius de tres euros comprant una xapa.
Els organitzadors han destacat el singular “pregó dual” d’aquest any que oferiran el comunicador Roger de Gràcia i l’actriu Agnès Busquets.
En total, la festa acollirà 990 activitats, de les quals 705 diürnes i 285 nocturnes.
La cuina del PFI-PTT de l’Institut d’Altafulla, que s’ubica a les dependències de l’Esplai de la Gent Gran al carrer…
Golf Costa Daurada ja ha obert les inscripcions a l'Stage d'Estiu 2025, una proposta esportiva i de lleure que s'ha…
Un accident a l’AP-7 a l’altura de Martorell en sentit Tarragona està provocant aquest vespre retencions importants a la via.…
Valls serà de nou la seu central de la Ruta Sense Límits Road 2025, un esdeveniment moto turístic i no competitiu…
La ciutat de Tarragona comptarà ben aviat amb un nou establiment dels supermercats Condis, el quart a la ciutat. El…
Fa escassos moments, acaba de finalitzar la presentació oficial de la Festa Major de Sant Anna 2025 del Vendrell, un…
Esta web utiliza cookies.