Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

La disbauxa i la diversió tornen a regnar a Sitges amb l’arribada de Carnestoltes

Sa Majestat Kukulkan ha pres la vara a l'alcaldessa per governar al municipi fins Dimecres de Cendra

Carnaval Sitges. ACN.
Una nova edició del Carnaval de Sitges, considerat un dels deu millors del món i que espera la visita d’unes 300.000 persones, ha arrencat aquest Dijous Gras amb l’Arribo de Sa Majestat Carnestoltes, Kukulkan, que ha pres metafòricament el poder a l’alcaldessa Aurora Carbonell per governar el municipi instaurant la disbauxa i la diversió fins Dimecres de Cendra. Sa Majestat ha estat presentat davant unes 2.000 persones en un espectacle organitzat per la colla Bon Rotllo ple de música, color i ball en un espectacular escenari de més de dos metres d’alçada instal·lat a la plaça de La Fragata. Amb l’Arribo, Sitges enceta un atapeït programa d’actes de Carnaval que tindrà en les dues multitudinàries rues de diumenge i dimarts el punt àlgid.
Com mana la tradició, Dijous Gras ha donat el tret d’inici al Carnaval de Sitges 2020 que s’allargarà fins Dimecres de Cendra (26 de febrer). La Comissió del Carnaval, que s’estrena enguany i està presidida per Núria Escarp, ha treballat per fer una festa de conscienciació, igualitària i sostenible amb activitats per a gran i petits amb l’objectiu que el de Sitges continuï sent el carnaval de referència a Catalunya.

Aquest any, de la festa de presentació de Sa Majestat Carnestoltes se n’ha encarregat la colla Bon Rotllo que ha omplert l’escenari de la plaça de la Fragata de llum, color, ball i teatre. Un regne maia amb Kukulkan, el seu rei, al capdavant i 10 sèquits han seguit espectaculars coreografies i han anunciat que durant una setmana prendran el control del municipi.

Amb l’esclat de la festa, Sa Majestat s’ha trobat amb la Reina del Carnaval, proclamada aquest dissabte al mateix escenari amb el nom de Taiyõ Ysel Eban Tõ i inspirada en la cultura oriental.

Després de l’Arribo, Sa Majestat, la Reina i els seus seguicis han fet una petita cercavila pel centre del municipi que ha finalitzat a la plaça de l’Ajuntament on els dos personatges han estat rebuts per l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, que ha cedit simbòlicament la vara. Un cop Sa Majestat Carnestoltes ha pres possessió del càrrec, ha fet la lectura del tradicional Predicot.

Enguany, i com a novetat, a la rua també s’hi ha sumat Elektra, guanyadora de la primera Gala Drag Queen Sitges, que diumenge es va celebrar també a l’escenari de la plaça de La Fragata.

Prop de 300.000 visitants i infinitat d’actes
Amb l’Arribo d’aquest Dijous Gras, Sitges enfila un atapeït programa d’actes de Carnaval. Demà divendres, Sa Majestat, la Reina i els seus seguicis visitaran els centres escolars, residències i casals, mentre al vespre serà el torn per la Rua d’Antes, amb un combat entre Txarangues. Dissabte continuaran les visites institucionals i se celebrarà l’esbojarrada cursa de llits, on els participants convertiran llits vells en petits vehicles engalanats. També serà dissabte quan hi haurà el dinar popular amb el Carnestoltes i la Reina, acte estrenat fa dos anys.

Un any més, els dos dies més participatius seran diumenge i dimarts amb les rues infantils i la dels adults que tornaran a desfilar pels carrers de la vila amb un total de 43 carrosses i més de 2.200 participants. Per tal que les disfresses i les carrosses llueixin al màxim s’ha tornat a reforçar la il·luminació dels carrers per on passaran.

Seguretat i mobilitat
Per garantir la seguretat tant dels participants com del públic, entre Dijous Gras i Dimecres de Cendra, es desplegaran més d’un miler d’efectius de seguretat i sanitaris, amb punts d’atenció mèdica que s’instal·laran en diferents ubicacions. Les empreses de transport públic, tant de tren com d’autobús, oferiran serveis especials durant els dies de major afluència, les nits de dissabte, diumenge i dimarts, així com als matins següents. L’objectiu és afavorir l’arribada i sortida de visitants i facilitar els viatges de les persones que s’hagin de desplaçar per motius laborals.

Carnaval lliure de masclisme i de LGBTIFÒBIA
El Carnaval 2020 vol ser una festa lliure de masclisme i de LGTBIFÒBIA, per això, s’habilitarà un Punt Lila al Passeig a l’altura del Pont d’en Domènech amb l’objectiu d’atendre les persones que vulguin rebre informació o bé un acompanyament si han patit una agressió (física o no ) masclista o LGTBIFÒBIA. Aquest és un espai segur des d’on s’atén de forma professional les demandes de la persona que s’hi adreci.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Danys valorats en 1,5 MEUR a Salou pel temporal Glòria

Notícia següent

Ryanair torna a amenaçar la plantilla de Girona amb més retallades

Notícies relacionades