fbpx

La CET i la Diputació es reuneixen per potenciar la col·laboració entre els ens

Avatar photo
Imatge on hi apareixen, d’esquerra a dreta, l’assessor de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, Xavier Vila; la Vicepresidenta i Diputada delegada de Medi Ambient a la Diputació de Tarragona, Eva Mata; president de la CET i de Mare Terra, Ángel Juárez i secretària de la CET, Mar Jerez.

Dimarts 7 de gener, representants de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona  es van reunir amb la vicepresidenta i diputada delegada de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, Eva Mata. El president Ángel Juárez va explicar les estructures de la Fundació Mare Terra i la CET, i quin abast tenen.

Un dels objectius de la trobada era informar la nova delegada de Medi Ambient sobre els Premis Ones Mediterrànies, en els que la Diputació de Tarragona col·labora des de fa anys amb el patrocini d’un dels reconeixements. Enguany se celebra la 26a edició d’aquests guardons, que premien, internacionalment, la feina de persones i entitats en temes de conservació de la natura, la sostenibilitat i la lluita pels drets humans, entre d’altres.

La diputada Eva Mata va expressar la seva voluntat de treballar conjuntament amb Mare Terra i amb la Coordinadora d’Entitats, i es va comprometre a parlar amb el seu equip tècnic per trobar de quina manera s’hi podria col·laborar. Una proposta que va sorgir de la trobada va ser la possibilitat de coorganitzar una inauguració de la maqueta històrica de la conca hídrica del riu Francolí, l’única de les seves característiques que existeix, i que està instal·lada a l’Escola de Natura. Aquest centre d’interpretació situat al Parc fluvial de Tarragona rep cada curs escolar més de 12.000 alumnes a qui se’ls fa tallers i activitats divulgatives en matèria mediambiental.

Els presents a la reunió van estar d’acord en diversos punts, com la necessitat que entitats civils com la CET i la Fundació Mediterrània exerceixin pressió cap a les administracions per fer que es compleixin els compromisos, especialment en matèries mediambientals. Cal, segons Eva Mata i Ángel Juárez, més conscienciació i una millor gestió de la recollida selectiva a la comarca del Tarragonès i, en general, a tota la província. El president de la Fundació Mare Terra, Ángel Juárez, va manifestar que «que cal potenciar l’educació ambiental als infants, però també fer campanyes continuades, tant de sensibilització com de control, perquè es compleixin les directives europees. Des de la Fundació i la Coordinadora ens movem en aquest sentit, però cal la implicació de la Diputació de Tarragona, que és qui té les competències per treballar aquests temes arreu del territori».

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Vila-seca en Comú reclama més contenidors per reciclar oli usat

Notícia següent

El trànsit baixa un 2,4% a Barcelona respecte al novembre

Notícies relacionades