fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

La campanya ‘Respecta’m’ continua vigent durant les festes de Sant Magí

Avatar photo

L'Ajuntament de Tarragona fa una crida a totes les dones perquè denunciïn les conductes sexistes

Avui al matí l’Ajuntament de Tarragona ha presentat les novetats de la campanya ‘Respecta’m’ contra les conductes sexistes i els abusos sexuals durant l’oci de la ciutat, que enguany s’encetarà aquest divendres 18 d’agost, per les festes de Sant Magí, amb diverses sortides del grup de joves del Komando NitsQ pels punts estratègics propers als actes programats i es coordinaran amb la Guàrdia Urbana per recollir les possibles incidències.

Com a novetat d’aquest any, per Santa Tecla s’instal·larà una carpa del ‘Respecta’m’ davant del Camp de Mart i a la plaça de la Font, on hi haurà informació de la campanya i del protocol d’atenció a les conductes sexistes que ha posat en marxa la ciutat. A més, es podrà adquirir el nou kit, format per una samarreta i una polsera, amb el lema de la campanya.

Com a suport a aquesta campanya, el cos policial ha posat en marxa un protocol especial de seguretat ciutadana per atendre les víctimes i advertir als presumptes agressors de les repercussions dels seus actes i que queden identificats i registrats en una base de dades. La iniciativa es complementa amb el projecte Dades de Nit, que es va crear l’any passat per recollir la informació de les incidències que es donen a la nit. Segons l’Ajuntament, aquest registre és útil per conèixer millor quines són les problemàtiques actuals en l’oci nocturn, dissenyar millor les intervencions que es fan i avaluar la seva utilitat per reduir riscos i promoure conductes més segures i saludables.

Ana Santos, regidora de Serveis a la Persona, fa una crida a totes les dones perquè denunciïn aquestes conductes sexistes i afirma que aquesta campanya, no només té com a objectiu ser-hi present durant les festes majors de la ciutat, incloent-hi Santa Tecla, sinó que pretén formar-hi part durant tot l’any, conscienciant des de l’àmbit educatiu com el laboral.

‘Respecta’m’ es va posar en marxa durant les festes de Sant Magí de l’any passat i al llarg d’aquest 2017 ha realitzat accions en diferents àmbits. A través de Polítiques d’Igualtat, el Servei de Prevenció de les Addiccions i Joventut ha iniciat el programa d’educació afectiva i sexual per a joves Max in Love. Es tracta d’una proposta teatral protagonitzada per joves de la ciutat que s’estrenarà el 3 i 5 d’octubre al Teatre Tarragona, per tal de sensibilitzar els joves.

En l’àmbit laboral, s’han engegat una sèrie de sessions de treball amb sindicats i empreses privades del territori per tal de recollir propostes de mesures de prevenció dels comportaments sexistes a l’entorn laboral.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Reus ha censat més de 2.400 gossos des de l’1 de gener

Notícia següent

No descarten que pugui haver-hi una segona víctima mortal sota la runa de la casa esfondrada a Alcanar

Notícies relacionades