Dimecres, 19 de juny de 2024
És notícia

Jornada de portes obertes al Pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata avui, 27 de desembre

Avatar photo

També es prepara un esmorzar-conferència sobre "Lluís Domènech i Montaner i el primer catalanisme (1887-1892)" que tindrà lloc el dissabte 30 de desembre

Aquest dimecres, 27 de desembre, es commemora el naixement i la mort de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Per aquest motiu, l’Agència de Promoció de Ciutat «Reus Promoció», responsable de la gestió de les visites a l’Institut Pere Mata, realitzarà per aquell dia una Jornada de portes obertes al Pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata, obra de Domènech i Montaner, en horari de 12 a 14 h i de 16 a 18 h. L’entrada és gratuïta per a tots els visitants.

Lluís Domènech i Montaner va realitzar diferents obres a Reus, entre les que destaquen el conjunt de l’Institut Pere Mata (1898), la casa Rull (1900), la casa Navàs (1901-1907) i la casa Gasull (1911), sent la ciutat amb més patrimoni de l’arquitecte, després de Barcelona. La construcció de l’Institut Pere Mata iniciaria la brillant etapa modernista que va viure la ciutat de Reus i marcaria l’estil arquitectònic que posteriorment es va desenvolupar a la ciutat.

En el marc de les accions que realitza la Taula Domènech i Montaner, en la que també participen els Ajuntaments de Barcelona i Canet de Mar, el Centre d’Estudis Domènech i Montaner de Canet de Mar també es suma a la commemoració d’aquesta efemèride i ha preparat a la seva localitat un esmorzar-conferència sobre “Lluís Domènech i Montaner i el primer catalanisme (1887-1892)” que tindrà lloc el dissabte 30 de desembre i que compta amb la col•laboració del col•lectiu “Amics de Pep Rovira”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ordre de detenció a dos regidors de la CUP de Reus

Notícia següent

La Biblioteca de Cambrils parlarà en anglès aquest gener

Notícies relacionades