fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Intenten boicotejar l'acte institucional del Dia de les Dones a Lleida

Imatge del cos policial durant l’acte pel 8-M celebrat a Lleida. Font: Casal de Joves de Lleida.
Representants de la Coordinadora 8M han tornat a irrompre, per segon any consecutiu, a l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones que s’ha celebrat a la plaça 8 de març de Lleida. Al crit de “les institucions no ens representen”, un grup de joves ha intentat boicotejar la celebració. Agents dels Mossos d’Esquadra, però, els han impedit l’accés a la plaça. Membres de la Coordinadora 8M han denunciat, a través de les xarxes socials, que els agents “han identificat i encapsulat al moviment feminista” i també han acusat el govern de la Paeria de “repressors”.
A l’acte hi han assistit l’alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, el delegat del Govern, Ramon Farré, el subdelegat del govern espanyol, José Crespín, entre d’altres, a més de representants dels cossos de seguretat i d’entitats socials i cíviques de Lleida.
L’acte institucional ha estat conduït per la periodista Gina Raimat i ha inclòs una interpretació musical a càrrec de la cantautora Guada Garino, amb una cançó que ha composat especialment per aquest dia. La lectura de la declaració institucional ha anat a càrrec de Rosa Maria Prats, professora de l’Institut d’Educació Secundària Torre Vicens, i una de les coordinadores del programa Technovation Girls Lleida. El programa dona suport a equips femenins de nenes i joves d’entre 10 i 18 anys, per tal d’elaborar aplicacions digitals i fomentar el seu interès pels estudis científics i tecnològics. Finalment, els representants de les institucions han participat en el muntatge d’un trencaclosques.
Total
0
Shares
Notícia anterior

Tallers, jocs, activitats i molts vianants omplen un carrer Aragó lliure de trànsit

Notícia següent

Tarragona es tenyeix de lila pel 8-M

Notícies relacionades