fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Els infants i adolescents dels serveis d’intervenció socioeducativa de Reus celebren Sant Jordi

Avatar photo

Des de fa sis anys els usuaris d'aquests serveis, els antics Centres Oberts, realitzen aquestes activitats a diferents punts de la ciutat

Els infants i adolescents dels serveis d’intervenció socioeducativa han organitzat diferents activitats solidàries durant els darrers dies coincidint amb la festivitat de Sant Jordi. Des de fa sis anys els usuaris d’aquests serveis, els antics Centres Oberts, realitzen aquestes activitats a diferents punts de la ciutat.

La programació d’enguany ha estat la següent:

El SIS Districte I, ubicat al Centre Cívic del Carme, organitza una paradeta de Sant Jordi per tal d’intercanviar aliments d’alt valor nutritiu (llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils) per treballs manuals elaborats pels usuaris d’aquest servei. Els aliments recollits es donaran a la Fundació Banc dels Aliments de Reus. La paradeta s’ha instal·lat el dimecres 18 i el dijous 19 d’abril de 17:15 a 19:45 h i el divendres 20 d’abril de 17:00 a 18:30 h.
El SIS Noves Connexions, ubicat al Centre Cívic Llevant, ha organitzat una paradeta de Sant Jordi el dilluns 23 d’abril de 17:00 a 19:30 h, per tal d’intercanviar aliments d’alt valor nutritiu (llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils) per treballs manuals elaborats pels usuaris d’aquest servei. Els aliments recollits es donaran a la Fundació Banc dels Aliments de Reus.
El SIS Estel, ubicat al Centre Cívic Migjorn, ha organitzat una paradeta de Sant Jordi el dijous 19 d’abril de 17:00 a 19:30 h a la biblioteca Pere Anguera (carrer de Joan Salvat-Papasseit, 14). S’hi han pogut intercanviar llibres infantils per treballs manuals, roses i punts de llibre molt originals elaborats pels usuaris d’aquest servei.

El Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS)
Aquest any 2018, els Centres Oberts han passat a anomenar-se Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) fruit del nou canvi de model. Un canvi de nom que respon a una reestructuració del servei. El SIS és un servei diürn preventiu que depèn de la Regidoria de Benestar Social i dóna suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives dels infants i adolescents en situació de risc. L’atenció als usuaris es fa mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família, el treball en xarxa i la comunitat. En l’actualitat, en concret, hi ha 4 línies de treball:

· Servei d’atenció diürna.
· Servei de suport a les famílies amb infants de 0 a 3 anys en situació de risc.
· Servei d’intervenció amb famílies amb infants i adolescents en situació de risc.
· Servei d’acompanyament socioeducatiu per a adolescents en situació de risc.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Jaume Casañas: “CATsud, la regió del coneixement”

Notícia següent

La Sala Portal del Pardo acull una exposició de la il•lustradora Delphine Labedan

Notícies relacionades