fbpx
Dilluns, 26 de febrer de 2024
És notícia

El govern espanyol doblarà la presència de Mossos per evitar boicots el 21-D

Avatar photo

Millo assegura que també es reforçarà la seguretat en la recollida i processament de dades

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha manifestat que les forces de seguretat es reforçaran de cara a les eleccions del 21 de desembre. Aquesta vegada,  hi haurà un patrulla de Mossos d’Esquadra a cada col·legi electoral i no una per cada dos. També es reforçarà la seguretat física en els entorns de recollida i processament de les dades. Després de la reunió del Consell de Ministres, el popular ha indicat que aquest reforç servirà per evitar que “ningú pugui prendre qualsevol mesura per intentar boicotejar el normal funcionament de la jornada electoral”. Millo ha valorat com “inconcebible” que hi hagi representants polítics que qüestionin la transparència i les garanties d’aquests comicis, i ha assegurat que l’organització s’està portant a terme en coordinació amb l’àrea de processos electorals de la Generalitat. “Els encarregats d’organitzar aquestes eleccions són els mateixos que van organitzar les del 27-S”, ha reblat.

El delegat del govern espanyol ha carregat contra aquells que es dediquen a “sembrar dubtes sobre les garanties i la transparència” d’aquests comicis i ha defensat que els preparatius de les eleccions s’estan desenvolupant “amb tota normalitat, dins dels terminis establerts i en coordinació amb l’àrea de processos electorals de la Generalitat”. En aquest sentit, ha apuntat que els funcionaris de la Generalitat s’ocupen de contractacions i adjudicacions i que el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació es fa càrrec de la part tecnològica, “com sempre”. Els membres de les meses, ha continuat, també s’escullen per sorteig, com es fa habitualment.

Precisament, per evitar algun tipus d’intent de boicot es reforçarà la seguretat tant als col·legis electorals com també entorn de la recollida i processament de les dades. Millo ha anunciat, a més, diferents modificacions pressupostàries per atendre expedients que estaven ja iniciats pel Govern de la Generalitat, però també per fer front a “necessitats i urgències que estaven aturades i que calia i era necessari impulsar”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’ANC i Òmnium exigeixen un “canvi d’actitud” a Europa

Notícia següent

Arrestats dos homes que feien servir banyadors de dona per robar

Notícies relacionades