Les alteracions menstruals en participants sense un diagnòstic de covid-19 van estar associades a tenir entre 18 i 25 anys i tenir un diagnòstic de miomes o de síndrome d’ovaris poliquístics.
L’estudi va trobar que reportar alteracions menstruals estava associat amb el covid-19 persistent. En les participants amb diagnòstic autoreportar de covid, incloent el persistent, les alteracions van estar associades a tenir problemes econòmics, una pitjor salut autopercebuda i un diagnòstic d’endometriosis o adenomiosis.
Segons les participants amb covid persistent, és essencial poder consultar aquestes alteracions als professionals de la salut i que s’atenguin adequadament. En aquest sentit, els investigadors han alertat que el 5,1% de les participants no van poder accedir a serveis sanitaris per consultar per alteracions menstruals ja que no hi havia cites disponibles.
Les investigadores recomanen incloure la perspectiva de gènere en la investigació i les polítiques i pràctiques sociosanitàries. També l’abordatge de la salut menstrual com a signe vital de la salut de les dones i persones que menstruen en la pràctica assistencial.
El propietari d'una empresa de construcció ha mort després de ser copejat per la pala d'una retroexcavadora quan treballava en…
El Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona ha presentat una moció amb l’objectiu de revertir el retrocés en l’ús…
Tarragona es desperta el dia de Sant Jordi amb ganes de celebrar la diada. Les parades de llibreries, floristeries i…
La compravenda d'habitatges a Catalunya va augmentar un 16,9% al febrer en comparació al mateix mes del 2024, fins a…
La Fira del Vi de Falset (Mostra i mercat dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) enceta…
La Coordinadora per l'habitatge digne dona fins al 5 de maig al Govern, als grups parlamentaris i a la patronal…
Esta web utiliza cookies.