Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

Forcadell, Corominas, Guinó i Simó ja han declarat davant del Tribunal Suprem

Avatar photo

Tots quatre han respost a les preguntes de la Fiscalia i a la tarda compareixen Barrufet i Nuet

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i tres membres més de la Mesa –l’exvicepresident primer, Lluís Maria Corominas, el vicepresident, Lluís Guinó, i la secretària primera, Anna Simó- ja han declarat davant del jutge Pablo Llarena, que instrueix al Tribunal Suprem la causa oberta per rebel·lió, sedició i malversació. Tots quatre han respost a les preguntes dels fiscals, del jutge i dels seus advocats. Les compareixences s’han suspès per fer un recés per dinar i a a partir de dos quarts de cinc de la tarda serà el torn dels interrogatoris a la secretària quarta, Ramona Barrufet, i el secretari tercer, Joan Josep Nuet. La Fiscalia esperarà fins al final de la ronda d’interrogatoris per fer la vista i demanar mesures cautelars. Llavors, el jutge haurà de prendre una decisió.
La primera en declarar ha sigut Carme Forcadell, que ha estat dues hores i quinze minuts responent les preguntes dels fiscals Fidel Cadena i Consuelo Madrigal (exfiscal general de l’Estat), del jutge instructor, Pablo Llarena,i del seu advocat, Andreu van den Eyden.

Llavors, ha estat el torn de l’exvicepresident primer, Lluís Maria Corominas, que ha estat 50 minuts declarant. A continuació, els mateixos fiscals han interrogat a l’actual vicepresident, Lluís Guinó, que ha estat 45 minuts dins la sala.

La quarta en donar explicacions davant del jutge ha estat Anna Simó, que ha estat secretària primera de la Mesa. Ha estat declarant durant una hora i quinze minuts. A partir del quart interrogatori, hi ha hagut relleu a la fiscalia, els llocs de Cadena i Madrigal l’han ocupat els fiscals Jaime Moreno i Javier Zaragoza (exfiscal en cap de l’Audiència Nacional).

Després de la declaració de Simó s’ha fet un recés per dinar. A partir de dos quarts de cinc de la tarda es reprenen les compareixences i serà el torn de Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet.

Un cop la fiscalia i el jutge instructor hagin escoltat tots sis investigats es farà la vista on el ministeri públic sol·licitarà mesures cautelars. La més greu pot ser la presó sense fiança però la Fiscalia també podria optar per mesures més suaus com la presó eludible amb fiança, la retirada del passaport o l’obligació de comparèixer periòdicament davant de la justícia.

Després d’aquesta vista, el jutge Llarena haurà de prendre una decisió i plasmar-la en una resolució judicial. El jutge pot rebaixar les mesures cautelars que demani la Fiscalia.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tarragona participa en el concurs de reciclatge de vidre El Contenidor d’Or

Notícia següent

Detinguda a Lleida una parella francesa per robar a punta de pistola cinc vehicles

Notícies relacionades