La Firacóc de Tàrrega, els dies 12 i 13 de maig

L’Ajuntament de Tàrrega enllesteix els preparatius per celebrar aquest cap de setmana (dies 12 i 13 de maig) la Firacóc 2018 – 31è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca, un dels apartats gastronòmics de la Festa Major. Organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, aquest gran aparador de la coca de recapte concentrarà com de costum una vintena d’expositors a l’Espai MerCAT. Hi seran presents les varietats tradicionals del cóc urgellenc fetes amb escalivada, llonganissa o arengada a més d’elaboracions singulars que incorporen nous ingredients com és el cas de pèsols, cargols o bacallà. La Firacóc també oferirà al públic altres especialitats de fleca dolça i salada com orelletes, bunyols, coca o panadons.

A més de Tàrrega, els forners participants provindran majoritàriament d’altres localitats de les terres de Lleida: Arbeca, Bellcaire, Bellpuig, Bellvís, La Fuliola, Mollerussa, Vila-sana,… També s’hi donaran cita expositors de Barcelona i les Illes Balears. La convocatòria compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida i el Gremi de Pastisseria de Lleida, certificant així el caràcter referent de la Firacóc dins el sector de la fleca artesana. A més de la compra de productes, el públic també podrà fer tastets de les receptes proposades ja que l’organització posarà a la venda tiquets de 4 degustacions més una beguda al preu de 7 euros.

Presentació del vi “Tararot”

Una de les novetats del certamen serà la presència del celler Carviresa de Tàrrega, especialitzat en vins de la D.O. Costers del Segre. Aquesta firma targarina s’estrena a la Firacóc presentant una nova varietat de vi batejada amb el nom de “Tararot”, en homenatge a un dels actes més emblemàtics de la Festa Major. Carviresa també comercialitza un altre vi amb lligams targarins anomenat “Traguet de Sant Eloi”. D’altra banda, i com a activitats paral·leles, s’impartiran els tallers de fleca per a petits i grans, de caràcter gratuït (places limitades). El dissabte 12 a la tarda, Verònica Lumbreras (L’Esbarjo Tàrrega) impartirà un taller de coca de pasta de full amb crema pastissera i fruita natural; i el diumenge a la tarda, el tradicional taller de coca de recapte amb verdura. El diumenge 13 al matí, la sessió anirà orientada a un públic més adult amb l’elaboració de receptes forneres casolanes dolces i salades amb suport d’electrodomèstics de darrera generació a càrrec de Montse Granollers.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Les Festes de Primavera 2025 de l’Hospitalet tindran un dispositiu especial de seguretat i neteja

La Guàrdia Urbana —conjuntament amb el cos de Bombers de la ciutat, els Mossos d’Esquadra i Protecció Civil de L’Hospitalet—…

4 minuts fa

Tarragona obre el procés per cobrir la gerència de Promoció Econòmica

El procés per cobrir la gerència de promoció econòmica torna a estar en marxa. L'Ajuntament de Tarragona ha publicat les…

5 minuts fa

El Nàstic de Tarragona afronta les últimes cinc finals: objectiu Play-offs

El Nàstic de Tarragona ocupa la tercera posició del Grup 1 de Primera Federació després de perdre contra a casa…

7 minuts fa

Un pare acusat de violar i fer tocaments a la seva filla, s’enfronta a 18 anys de presó

L'Audiència de Girona ha jutjat un pare que s'enfronta a 18 anys de presó, acusat de fer tocaments i violar…

24 minuts fa

El pressupost de despesa del sector públic creix un 10,9% el 2025

El pressupost de despesa agregat total del sector públic per a l’exercici 2025 és d’1.922.134,07 milers d’euros, amb un increment…

27 minuts fa

Santa Coloma acollirà la conferència internacional Build Peace 2025

Build Peace 2025 se celebrarà els dies 21, 22 i 23 de novembre a La CIBA de Santa Coloma de…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.