fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

FGC adjudica els estudis informatius del tren-tramvia del Camp de Tarragona

El departament de Territori i Sostenibilitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha adjudicat la redacció dels estudis informatius per a la implantació del nou sistema de tren-tramvia al Camp de Tarragona. En concret, corresponen als dos àmbits d’actuació del projecte, entre Cambrils i Tarragona; i Cambrils i Reus, amb un termini d’execució d’entre cinc i sis mesos, respectivament, i un import global d’adjudicació de 456.200 euros. Segons ha informat el departament de Territori, en les properes setmanes FGC també adjudicarà els estudis d’impacte ambiental i el pla especial d’infraestructura ferroviària. L’objectiu és tenir aprovats tots els estudis la tardor del 2021.
Els estudis informatius inclouran la definició i valoració de les diverses alternatives de l’actuació, pel que fa a traçat, via i la resta d’elements necessaris. Després, se sotmetran a informació pública. Els municipis que abasta aquesta actuació són Cambrils, Salou, Vila-seca, Tarragona i Reus. En l’àmbit de l’estudi informatiu de la segona fase, entre Cambrils i Reus, s’estudiarà la nova connexió entre Port Aventura i Vila-seca, la connexió amb la futura connexió amb l’aeroport de Reus i l’estació d’alta velocitat del Camp de Tarragona.

Els estudis d’impacte ambiental hauran de reflectir, entre altres, aspectes com la definició dels corredors, l’estudi del medi, la identificació i avaluació d’impactes, i les mesures preventives, correctores o compensatòries. Pel que fa a la redacció del Pla especial d’infraestructura ferroviària, definirà la protecció del ferrocarril d’acord amb la legislació urbanística vigent i establirà els diferents nivells de protecció de la xarxa. Els terminis d’execució seran d’onze i sis mesos, respectivament. Per Territori, tant els projectes informatius, com els d’impacte ambiental i el pla especial es fan en paral·lel amb l’objectiu de tenir redactats els estudis informatius l’estiu d’aquest 2020 i la totalitat dels documents aprovats la tardor de 2021.

El nou sistema de tren-tramvia
El tren-tramvia té com a finalitat “mantenir un servei de transport d’alta capacitat, eficient i integrat urbanísticament a partir de la reconversió del corredor ferroviari que ha quedat alliberat per l’interior de Cambrils i Salou un cop ja ha entat en servei de la variant de Vandellòs”, ha informat Territori.

La posada en funcionament del Corredor Mediterrani entre Vandellòs i Vilaseca ha comportat el desviament dels serveis ferroviaris cap al nou traçat, deixant sense servei la línia de la costa entre l’Hospitalet de l’Infant i PortAventura. La proposta que s’impulsa consisteix en reconvertir aquest corredor en un sistema de tren-tramvia. El sistema presenta les característiques d’un tramvia en els trams estrictament urbans, mentre que adopta les funcions d’un tren de rodalia en sortir d’aquests límits.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Trens Dignes farà la protesta pel deficitari servei ferroviari de l'Ebre el 16 de febrer

Notícia següent

Augmenta l’atur al Camp de Tarragona aquest gener

Notícies relacionades