Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

Expoebre obre les portes reivindicant el paper de la dona

Avatar photo

La presidenta de l’associació d’emprenedores ADEDEinaugura la 74a edició de la mostra

Dissabte al matí Cinta Pasqual, presidenta de l’Associació de Dones Empresàries, Directives i Emprenedores de les Terres de l’Ebre (ADEDE), va tallar la cinta que inaugurava la 74a edició d’Expoebre.

Posteriorment, es va dirigir, juntament amb l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Emili Lehmann, i Ramon Ferrando, director de Fira Tortosa, a la sala d’actes de la mostra.

El regidor es va felicitar del fet que, “tot i la crisi” dels darrers anys, “hem redefinit, reactivat i apropat Expoebre a la ciutadania”. Segons les xifres de què disposa el Consistori, en l’edició anterior la mostra va augmentar en un 20 % les visites, un creixement que el govern municipal “espera mantenir”. Així mateix, va recordar que l’any vinent se celebra el 75é aniversari d’Expoebre i va demanar la “complicitat” de tortosins i tortosines en aquesta efemèride, no en va “la Fira és de tots”.

Meritxell Roigé va tenir un record per a l’empresonat conseller d’Empresa i Coneixement, Josep Rull, que “hauria de ser aquí, no ho oblidem”. En referència a Adede, va subratllar el fet que sigui “la primera vegada en 74 anys que un col·lectiu de dones representa el sector” i va assegurar que Tortosa “comparteix els valors” de l’entitat.

L’alcaldessa va destacar l’estrena en aquesta edició del saló “Celebrem!”, l’espai Ebreambient i l’exposició de clics. Va expressar el seu “optimisme envers el futur” i va recordar l’objectiu d’Expoebre: “Permetre a l’empresariat oferir els seus productes, per generar ocupació i llocs de treball”.

“Cal apostar per Expoebre”, va afirmar la presidenta d’Adede, per a qui la mostra és “un termòmetre de valors, economia i emprenedoria”. Considera imprescindible la col·laboració publico-privada, entre altres raons perquè “les xifres no són bones, les Terres de l’Ebre estem a la cua en renda per càpita”.

Adede, actualment constituïda per cent sòcies, es va fundar fa 8 anys, en els quals “hem fet una gran feina partint d’un pressupost zero. Volem treballar per l’economia, però també per estar presents a tot arreu”. Pasqual va subratllar que, amb la seva presència a Expoebre, l’associació vol “visibilitzar la feina que fem les dones, a les comarques ebrenques hi ha moltes empresàries; calen gestos com aquest per reivindicar que som una societat igualitària. La paritat és un èxit de tots”.

L’empresària considera incomprensible el fet que “fins ara Tortosa no hagi tingut una alcaldessa o que mai hi hagi hagut una dona al capdavant de la Cambra de Comerç”. Al seu parer, les 337 dones que van patir violència de gènere a les Terres de l’Ebre durant el 2007, juntament amb la sentència recent en el cas de La Manada demostren que “hi ha molta feina per fer”.

Finalment, Pasqual va demanar “un homenatge a totes les dones que tenim al cor. Si tots lluitem, arribará un dia en què ja no comptarem el nombre de dones: simplement hi serem”.

L’acte va acabar amb el lliurament de l’alcaldessa a la presidenta d’Adede d’una talla de La Llotja, en record d’Expoebre.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sitges inicia la celebració del Dia Internacional de la Dansa amb la barra oberta de ballet clàssic

Notícia següent

Ahir es va celebrar La Nit de l’Empresa’18 de la FEGP

Notícies relacionades