Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Es desdobla la línia de transport escolar i es canvien els horaris per la nevada

Avatar photo

Els equipaments són necessaris a tot el Principat

El Govern ha informat aquesta nit que, davant la previsió de nevades generalitzades a tot el país la matinada de diumenge a dilluns, s’ha decidit per precaució desdoblar algunes línies del transport escolar per evitar incidències, així com modificar alguns horaris per avançar-los lleugerament.

Així, el bus que uneix el Pas de la Casa amb el centre del Principat es desdoblarà en els seus dos recorreguts: hi haurà dos autobusos que sortiran a les 7.25 hores des del Pas de la Casa cap a l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Encamp i el Lycée, i després els dos busos sortiran a les 8.25 hores de l’Ambaixada cap a les escoles de Ciutat de Valls.

A banda d’aquest desdoblament, Transport Escolar també ha decidit avançar l’horari de sortida de sis busos per evitar retards:

– El vehicle que surt de Fontaneda cap al Col·legi Janer s’avança 10 minuts i sortirà a les 7.35 hores. Posteriorment, Sortirà del Cedre cap a les escoles de Ciutat de Valls a les 8.35 hores.

– El bus que uneix la Cortinada i el Col·legi Janer iniciarà el trajecte a les 7.30 hores i seguirà, a les 8.30 hores, del Cedre al Col·legi Sagrada Família.

– La línia que uneix Canillo i les escoles Maria Moliner i el Col·legi Sant Ermengol avança la sortida fins a les 6.50 hores. El mateix bus partirà a les 8.35 hores dels Baus d’Escaldes-Engordany cap a les escoles de la Peletera.

– El vehicle que surt de la Dama de Gel cap a l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Ordino sortirà a les 7.30 hores. Posteriorment, enllaçarà a les 8.05 hores Ordino i el Maria Moliner i el Col·legi Sant Ermengol.

– El bus que uneix Arinsal i Pal amb el Lycée, Col·legi Janer i Escola Andorrana de 2a ensenyança de Santa Coloma i Escola Andorrana de batxillerat iniciarà el trajecte a les 7.00 hores. Posteriorment unirà des de la Sardana fins a l’Escola Andorrana de primera ensenyança d’Andorra la Vella a les 8.25 hores.

– La línia que surt des de la Cortinada fins al Lycée i el Col·legi Janer avança la sortida a les 7.15 hores. Seguidament, sortirà des dels Marginets fins a l’Escola Andorrana de primera ensenyança d’Andorra la Vella a les 8.35 hores.

– Finalment, el bus que surt des d’Aixirivall i Juberri cap al Lycée, l’Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma, el Janer i l’Escola Andorrana de Batxillerat iniciarà el seu trajecte a les 7.15 hores. El matei vehicle unirà després, a les 8.35 hores, l’Avinguda Doctor Mitjavila amb les escoles de Ciutat de Valls.

I és que Protecció Civil ha activat l’avís groc per nevades, que aquest vespre s’han estès arreu del país. En aquest sentit el departament demana previsió en els desplaçaments i que es porti el vehicle equipat. Si és possible, prioritzar el teletreball. Així mateix alerten de precaució en activitats a la muntanya per perill d’allaus moderat.

Per la seva banda, el departament de Mobilitat ha decretat la fase groga a a partir d’Andorra la Vella, segons informen a les seves xarxes socials. A més, els equipaments especials són obligatoris a la RN22 per accedir a França. Així mateix s’ha aplicat la restricció de circulació a vehicles superiors a 19 tones a la mateixa via. La predicció meteorològica obliga a extremar les precaucions a aquesta zona de la xarxa viària, per tant és obligatori l’ús de pneumàtics especials o equipaments; no circular a més de 60 km/h; disminuir la velocitat, especialment en revolts i trams inclinats i evitar qualsevol maniobra brusca, a més d’augmentar la distància de seguretat.

Segons la predicció del servei meteorològic, alerta de que el flux de nord aportat per la part posterior de la pertorbació, tornarà a estendre les nevades arreu del país. Aquestes, es poden produir a totes les cotes, des de darreres hores de la tarda i fins al matí de demà dilluns. Posteriorment, es recuperarà l’estabilitat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

one + seven =

Notícia anterior

Mor una dona en un incendi al Prat de Llobregat

Notícia següent

Els hospitals de Blanes i Calella endureixen l’horari de visites als pacients no COVID

Notícies relacionades