fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Enric Roig: “Tortosa, una de les ciutats que menys inverteix en serveis”

Avatar photo

De les ciutats de més de 20.000 habitants del territori espanyol, la capital del Baix Ebre es troba a la cua ocupant el lloc 366 de 404 ajuntaments

Enric Roig en roda de premsa.

A la recta final per a les properes eleccions municipals i europees, els socialistes es mostren optimistes en la que ha estat la seva tretzena compareixença davant al mitjans de comunicació. “Hem fet una campanya molt prepositiva i transparent. Ens hem adaptat al pressupost de 14.507 euros que teníem destinats des del PSC, sense fer despeses supèrflues”, ha explicat Roig.

Una vegada més el PSC ha denunciat les accions comeses pel govern de Roigé, “qui contràriament ha aprofitat l’acció de govern camuflant exposicions, i jornades de portes obertes,  per tal de fer campanya electoral”, han afirmat.

Tortosa es troba en el lloc 366 dels 404 ajuntaments de més de 20.000 habitants amb una inversió de 39,84 € per habitant, el que suposa, a més una reducció del 5,6% respecte altres exercicis. “Es tracta d’una inversió molts baixa si tenim en compte les competències que té el govern municipal en matèria de benestar social i salut”. La despesa en serveis socials està per sota del 60% de la mitjana de despesa per habitant

El PSC de Tortosa ja va demanar en una moció plenària que es mantinguessin les especialitats del CAP Baix Ebre que van ser traslladades a Roquetes.  Roig ha demanat que des del govern municipal s’han fet despropòsits pel que fa a la millora de les condicions de vida dels tortosins i les tortosines. “Han renunciat a les millores sanitàries”.

Altres propostes que presenten des del PSC  enfocades al benestar social són, l’abonament reduït en transport públic per a gent gran, una tarifació especial dels impostos i  l’augment de places de residència per a la gent gran. “El govern de la Generalitat ha donat places a altres municipis de les terres de l’Ebre, i no ho ha fet a Tortosa”, ha dit Roig.  El Rastre podria disposar d’habitatges tutelats per la gent gran si els socialistes es fessin amb el mandat el proper 26 de maig.

Per tal d’impulsar els projectes educatius i amb la finalitat de donar resposta als alumnes i a les famílies, el PSC presenta una llarga llista de propostes entre les que destaquen la moció presentada per a la constitució del Consell municipal de la FP, obrir les instal·lacions esportives dels col·legis els caps de setmana, la construcció del tercer institut, a més de la gran aposta educativa, que es la construcció de la nova escola a Remolins o la creació de l’institut escola al Rastre.

Tot això sumat a la creació de noves llars d’infants municipals, amb un mínim de tres. Una d’elles, situada entre el nucli antic i el barri del Temple, al centre comercial i d’oci als terrenys de Renfe.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Junts per Tortosa aposta per continuar reduint l’endeutament i continuar congelant o rebaixant els impostos

Notícia següent

El PSC de Tortosa vol “obrir les portes de l’Ajuntament a tota la ciutadania”

Notícies relacionades