Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

Els Mossos recuperen llibres del segle XVIII i XIX sostrets a la post guerra a Barcelona

La Biblioteca disposa d'un fons de més de 80.000 exemplars centrats en l'obrerisme a Catalunya des del segle XVIII

@mossos
Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de Sabadell van recuperar a finals de gener nou llibres dels segles XVIII i XIX, d’una biblioteca pública de Barcelona, que s’havien sostret en els anys posteriors a la finalització de la Guerra Civil. Aquesta biblioteca, que té més de 80.000 exemplars centrats en l’obrerisme a Catalunya des del segle XVIII, no havia venut cap exemplar. Els llibres són de consulta gratuïta i pública a les seves instal·lacions. La investigació va començar després que un anunci d’un llibre antic en una web especialitzada en la compra-venda d’antiguitats i col·leccionisme, alarmés els responsables de la Biblioteca d’Arús de Barcelona.
Aquest exemplar, contenia temàtica especialitzada de la institució, s’oferia a la venda i duia els segells de la Biblioteca estampats a l’interior.

Tenint en compte que els segells indicaven la propietat i procedència, els Mossos han lliurat a la Biblioteca Arus aquest material antic perquè en garanteixi la seva conservació en qualitat de dipòsit i a disposició judicial.

La intervenció dels agents ha permès concloure que els llibres van ser sostrets els anys posteriors a la Guerra Civil, mentre la biblioteca estava tancada al públic. Només algunes persones van poder adquirir llibres amb el compromís de retornar-los, però en alguns casos no va ser així. Un cop aquestes persones ja havien mort, els hereus trobaven els llibres i generalment, els retornaven a la biblioteca.

Els llibres que s’han trobat procedien de l’herència de persones que havien viscut a prop de la Biblioteca dècades enrere i que haurien venut els exemplars, a un antiquari de Barcelona dins d’un lot provinent de la biblioteca personal dels familiars morts.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × 1 =

Notícia anterior

Marc Lamuà, el cap de llista pel PSC a les eleccions generals per Girona

Notícia següent

Miquel Casellas: “Carnaval penedesenc, una rua on tour”

Notícies relacionades