Reinventar-se o morir. Aquesta filosofia ha estat la clau perquè els criadors de bous braus de les Terres de l’Ebre, amb una desena de ramaderies i una població estable d’uns mil caps de bestiar, s’unissin l’any passat. Han posat en marxa una associació per reivindicar l’animal però sobretot per fer “renàixer i refundar” el món del bou, amb criteris científics, mediambientals i econòmics, i no només amb “cops al pit” i arguments de “festa i tradició”. Reivindicar el brau com un dels principals gestors d’ecosistemes i fixador de la biodiversitat als dos parcs naturals, centrarà la segona Taula Rodona que han organitzat diumenge. L’any que ve començaran a vendre carn de brau amb una marca pròpia i crearan dos museus sobre la història del brau a l’Ebre, al Delta i als Ports, mentre treballen per obrir les finques a activitats turístiques regulades.
El síndic personer de Mollet del Vallès fa 114 actuacions el 2024
Salvador Rovirosa Olivé, el síndic personer de Mollet, ha presentat l’informe de la seva activitat durant l’any 2024…