Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

El Teatre Bartrina presenta la nova programació, enfocada al jovent i a la inclusió

Avatar photo

El cicle tindrà lloc entre el 26 de gener i el 30 de maig i comptarà amb una divuitena d'espectacles, a més de diversos festivals i projectes educatius

Imatge de la programació de l’hivern i la primavera del Teatre Bartrina de Reus.

Aquest matí, el Consorci del Teatre Bartrina de Reus ha presentat la seva programació per a l’hivern i la primavera del 2020, que es defineix com alternativa, de qualitat, territorial i accessible.

La programació té un pressupost de 66.000€, que s’iniciarà el 26 de gener amb un concert de Lluís Capdevila i finalitzarà el 30 de maig, amb “Solitud“, de Víctor Català. En total, pujaran a l’escenari 18 espectacles en 22 representacions.

El Bartrina ha fet una aposta molt clara per a la inclusió del jovent (12-35 anys) al teatre, amb un logotip identificatiu de les obres dedicades a aquest públic, i un descompte associat del 50% amb el Carnet Jove i la Tarja Jove de Reus. A més, continuarà formant part d’ESCENA 25, la campanya de la Generalitat de Catalunya per afavorir l’accés de joves d’entre 18 i 25 anys als espectacles. També hi haurà quatre obres per a públic familiar, com “Little Night”, adreçada a infants de 18 mesos als 3 anys i de la qual se’n faran tres sessions.

L’accessibilitat és una de les altres apostes del Teatre, que ha adaptat algunes de les seves obres a persones amb diversitat funcional, com Abans que es faci fosc (Pep Pla) o Mon pare és un ogre!, un espectacle familiar que comptarà amb la Llengua de Signes Catalana.

A més, com en altres temporades, després dels espectacles es faran debats entre els assistents i els seus actors i directors. A banda, el Teatre seguirà formant part del projecte socioeducatiu Apropa Cultura, que ofereix un ampli ventall d’activitats culturals a preus accessibles per a persones en risc d’exclusió social o amb discapacitat.

Durant aquests mesos, el Bartrina acollirà la dinovena edició del Black Music Festival, amb concerts com AIALA o Monica Green; i el projecte educatiu Tots Dansen, una iniciativa que pretén incrementar el compromís del ball amb l’educació i a introduir el llenguatge del moviment.

Per últim, la nova pogramació pretén apropar el teatre a la ciutat, per tal de mostrar i valorar el talent local. Així doncs, comptarà amb la presència de col·lectius com Teatre Estable del Baix Camp, La Gata Borda o Clownic i del cantautor Joan Masdéu, que presenta el seu tercer treball, La Flor del Panical, alhora que celebra els 25 anys del primer disc de Whiskyn’s.

La venda d’entrades i packs Bartrina començarà el 17 de desembre, tot i que els abonaments es podran renovar fins al dia 10, mentre que els nous es posaran a la venda l’11, el 12 i el 13 del mateix mes. La programació completa es pot consultar en aquest enllaç.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Canonja aprova uns pressupostos de gairebé tretze milions d’euros

Notícia següent

Cambrils commemora els 50 anys de la primera oficina d’informació i gestió turística al municipi

Notícies relacionades