Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

El Servei Local de Català de Cambrils celebra els 25 anys

Avatar photo

Amb un passeig per la història de l’escola a Catalunya i un concert de la coral Canta amb el cor

Divendres dia 15 de juny el Servei Local de Català de Cambrils (SLC) va celebrar els 25 anys d’activitat al municipi coincidint amb la cloenda dels cursos de català i del Voluntariat per la llengua.

A l’acte d’enguany, com sempre protagonitzat per alumnat i voluntariat, esva fer un recorregut per la història de l’escola a Catalunya, amb representació d’escenes d’El floridopensilo la lectura de la “Carta als mestres”, de Carles Capdevila, entre altres, i va acabar amb la preestrena la coral Canta amb el Cor, integrada per persones vinculades al Centre de Normalització Lingüística i dirigida per Marc Guerris. Entre mig, diversos alumnes i exalumnes van explicar el que havia suposat per a ells el seu pas pel Servei Local de Català de Cambrils i van agrair a les seves professores el seu suport i estímul que els van ajudar a aconseguir els seus objectius.

En el decurs de l’acte, la responsable del SLC, Helena Martínez, que hi treballa des del setembre de 1992, quan l’Ajuntament de Cambrils es va integrar al Consorci per a la Normalització Lingüística, va explicar que aquest any acadèmic 2017-2018 s’han organitzat 21 cursos, amb 365 inscripcions, i 45 parelles lingüístiques, i també va fer una valoració emotiva de tot el període al front del Servei.

Per la seva banda Anna Saperas, directora del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, del qual forma part el SLC de Cambrils, va felicitar l’equip per la seva bona tasca i va repassar la història del Servei: va destacar que al llarg de la seva existència ha organitzat un total de 446 cursos de català per a adults amb 8.927 inscripcions d’alumnes procedents tant de Catalunya com d’arreu del món.També que ha posat en marxa 634 parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llenguao quedurant aquest període s’han revisat 3.536 pàgines, s’han fet sessions de recursos lingüístics per al personal de l’Ajuntament i s’han administrat proves de català en els processos de selecció de l’Administració local.

Aquestes dades es poden repassar amb més deteniment en una petita exposició que es va presentar divendres i que itinerarà durant els propers mesos per diversos equipaments municipals.

La presidenta del CNL, M. Dolors Sardà, va presentar el projecte Canta amb el cor i va agrair la professionalitat i dedicació de les tècniques del SLC de Cambrils.
Després del concert va cloure l’acte Camí Mendoza, alcaldessa de Cambrils, que va lliurar a l’equip del Servei Local de Català un diploma en reconeixement de la tasca feta durant aquest quart de segle i va felicitar també l’alumnat i el voluntariat lingüístic que ha fet gran el SLC.
L’acte es va acabar de manera festiva amb un pica-pica que van aportar els mateix alumnes i voluntaris.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Costa Daurada vol vendre més que sol i platja

Notícia següent

Un home escanya la seva parella fins a matar-la a Badalona

Notícies relacionades