Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

El riu Francolí estrena el primer pas a peu entre els dos marges

Avatar photo

Però, la nova passera de Santa Tecla s'ha inaugurat amb pintades

Imatge de la inauguració de la passera Santa Tecla al riu Francolí. Foto: Alba Sancha

El riu Francolí ja es pot creuar a peu. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid, acompanyats per la presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Cristina Berrio, han inaugurat aquest dimecres, 4 de juliol, la primera passera que connecta els dos marges del riu Francolí per poder creuar-ho a peu. Es tracta d’una de les reivindicacions històriques que s’ha fet des de les associacions de veïns, principalment des dels barris de Ponent, i a la qual el Consell Comarcal del Tarragonès ha donat resposta amb la instal·lació d’aquest pas a peu.

“Que el riu Francolí sigui cada vegada menys frontera i passi a ser un lloc de trobada”, ha dit Ballesteros. Amb aquest objectiu s’ha instal·lat la primera passera -anomenada passera de Santa Tecla- que connecta els dos marges del riu Francolí i que permet creuar-ho a peu. Tot i això, Ballesteros ha reconegut que és una iniciativa “simbòlica”, ja que “amb un sol pont no es permet una gran permeabilitat”, encara que ha apuntat que serà “l’inici d’un camí de trobada entre dues parts de la ciutat”. Per la seva banda, Daniel Cid ha expressat que “és una petita però gran infraestructura” que permetrà el pas a entre 200 i 400 persones a la setmana que creuen aquesta passera. Cid ha detallat que aquest pas ha tingut un cost d’entre 10.000 i 11.000 euros.

D’aquesta manera, la nova passera de Santa Tecla millora la connectivitat de la xarxa de camins i incrementa la seguretat. El consell Comarcal del Tarragonès s’ha fet càrrec del cost de la construcció i instal·lació de la infraestructura i l’Ajuntament de Tarragona ha col·laborat amb el condicionament dels camins que arriben fins aquesta.

Una inauguració posposada i amb pintades

Tot i això, la passera arriba tard, ja que, com ha explicat Cid, la intenció era inaugurar-la el passat 17 de març, durant la tradicional plantada popular que es realitza cada any al riu Francolí, però els obstacles “burocràtics” no ho van permetre. Quatre mesos després, s’ha realitzat la inauguració, tot i que la passera ja estava oberta al pas. De fet, la infraestructura s’ha estrenat amb pintades. Respecte a això, Ballesteros ha lamentat la situació i ha demanat respecte, tot i que ha insinuat que l’incivisme és difícil de combatre.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detingut per agredir amb un ganivet la seva exparella en ple carrer a Lleida

Notícia següent

Despreniments en un edifici de Prat de la Riba obliguen a tallar momentàniament el trànsit

Notícies relacionades