Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

El projecte Ability School Day arriba als instituts de Reus

Avatar photo

És orientat a la sensibilització per la inclusió social i les barreres físiques

El projecte “Ability School Day”, orientat a la sensibilització en els valors de la diferència, la inclusió social i les barreres físiques i d’actitud, arriba des d’aquest curs als centres de secundària. El comunicador, esportista i professor d’enginyeria informàtica Joan Pahisa protagonitza les sessions de formació amb els joves amb l’objectiu de reflexionar sobre les pròpies capacitats i motivacions davant els reptes, aportar eines per relacionar-se amb persones amb algu na discapacitat i identificar prejudicis i evitar els estereotips.

El mateix Joan Pahisa, la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística M. Dolors Sardà, la regidora de Benestar Social Montserrat Vilella i el director general de l’empresa Altrad Rodisola Miquel Bella han presentat aquest dimecres a l’Institut Gabriel Ferrater el cicle de sessions, un total de 12, que es desenvoluparan en vuit centres educatius de la ciutat.

El funcionament d’aquestes sessions preveu que a cada centre inscrit es faci una xerrada general inicial adreçada a 2n d’ESO a càrrec de Joan Pahisa, comunicador, esportista, professor d’enginyeria informàtica. A continuació, l’alumnat es dividirà en tres grups (uns trenta alumnes/grup), conduïts per l’equip tècnic de la Fundació Adecco (col·laborador d’aquesta iniciativa), que impartiran els tres tallers sobre el tractament de la discapacitat en el cinema, l’esport, en les nostres relacions quotidianes. Aquesta iniciativa rep el patrocini de l’empresa Altrad Rodisola.

El dia 14 de març es van fer les primeres sessions a l’Institut Baix Camp i tant l’alumnat com l’equip docent que hi van participar van manifestar la seva satisfacció amb el missatge transmès pel conferenciant i pel contingut dels tallers.

La regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, d’acord amb les empreses col·laboradores i centres interessats, ha inclòs aquesta proposta en el catàleg d’Activitats i Recursos Educatius (ARE) que es pot consultar a través del web municipal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Barcelona portarà als tribunals al Ministeri de l’Interior si no tanquen el CIE de Zona Franca

Notícia següent

Nova senyalització per fer camins a peu o en bici

Notícies relacionades