Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

El ple de Tortosa aprova l’adjudicació del nou contracte del servei de recollida de residus i de neteja viària

Avatar photo

Una moció conjunta de tots els grups municipals rebutja la decisió judicial d'alliberar 'La Manada'

El ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns en el ple ordinari del mes de juliol l’adjudicació del nou contracte mixt de concessió del servei de recollida i gestió de residus sòlids urbans i de realització del servei de neteja viària. L’empresa guanyadora del concurs, d’una vigència de 10 anys, ha estat ACCIONA SERVICIOS URBANOS SRL per un import de 22,9 MEUR. L’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha recordat que el nou contracte dota amb més personal i mitjans l’actual servei, a més d’incrementar el número de papereres, amb 400 unitats noves aquest mateix any, i de crear la figura de l’educador ambiental. Amb el nou contracte es passarà de 97 illes de contenidors a 139, 20 illes de reserva i 5 illes de contenidors soterrats.

L’adjudicació del nou contracte només ha comptat amb el vot en contra del regidor de la CUP. Movem Tortosa i PP han optat per l’abstenció, mentre que el PSC hi ha votat a favor.

En aquest ple també s’ha aprovat per unanimitat les bases que han de regir la concessió dels Premis al Foment del Coneixement, que donaran 1.000 euros als dos millors expedients acadèmics de joves de la ciutat que hagin acabat Batxillerat i Cicles Formatius i continuïn la seva formació a la Universitat.

En l’apartat de les mocions, destaca la proposta conjunta de tots els grups municipals per rebutjar la decisió judicial d’alliberar ‘La Manada’ i exigir que es continuï desenvolupant el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Respecte les mocions dels grups municipals s’han aprovat quatre de les vuit que s’han presentat. En concret, s’han aprovat per unanimitat la moció del PP sobre l’adaptació dels passos de vianants a les noves tècniques en seguretat viària, com la tridimensional: la moció del PSC per a la instal·lació de bescanviadors per a xiquets i xiquetes a serveis dels edificis públics i es faci de manera indistinta i sense discriminació; la moció del PP per impulsar la millora dels parcs infantil en relació als infants amb discapacitat; i la moció de Movem per instar a l’ampliació de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre.

Per contra, s’han rebutjat la moció del PSC per disminuir la bossa de llistes d’espera als serveis sanitaris; les mocions de la CUP sobre mesures concretes que previnguin la violència i les agressions masclistes a les festes del Renaixement i de la Cinta, i la de defensa dels drets del poble palestí; i la moció de Movem per instar a la neteja de les ribes de riu Ebre

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Dow lliura els premis 2017 de Seguretat, Salut, Medi ambient i Qualitat, a MASA SERVICIOS i CYMI

Notícia següent

Accident mortal a l’A-7 a Cambrils

Notícies relacionades