fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

El paer en cap, Fèlix Larrosa, diu que l’Obert és un homenatge als veïns i veïnes del Centre Històric

Avatar photo

L’alcalde anima a visitar els Jardins de la Cuirassa, un nou element que dóna força al barri i contribueix encara més a la seva centralitat

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha assenyalat aquest divendres que “l’Obert és un homenatge als veïns i veïnes del Centre Històric, que fan barri cada dia, els 365 dies de l’any”. L’alcalde de Lleida ha fet aquestes manifestacions en inaugurar oficialment la iniciativa promoguda des de la Paeria, en què col·laboren més de 60 entitats i associacions, amb la intenció d’atreure els ciutadans al barri, perquè recuperi el valor social, històric i solidari.

“Nosaltres no som els organitzadors de l’Obert. Des de la Paeria, donem cobertura, aportem recursos i gent a treballar. L’organització i l’esforç recau en les entitats i associacions del barri, que són quines donen vida al barri, i especialment en els seus veïns i veïnes. Per això aquest és l’homenatge que hem de tenir present cada vegada que fem l’Obert al Centre Històric”, ha explicat Fèlix Larrosa.

L’alcalde ha parlat del dinamisme del barri i ha fet esment a les possibilitats de futur del Centre Històric, malgrat que cal seguir treballant. “Hi ha reptes i dificultats a superar, però en això estem l’equip de Govern municipal, l’alcalde i també els regidors de l’oposició”, ha dit dirigint-se als paers que l’acompanyaven en l’acte.

El paer en cap ha volgut posar en relleu els Jardins de la Cuirassa, la zona de l’històric barri jueu inaugurat divendres. “És un espai extraordinari que ha d’evolucionar i que anirà creixent. Un espai nou pel gaudi de la ciutadania, que dóna força al sentit del Centre Històric, a què és i què ha de ser, i que contribueix encara més a la centralitat del barri”.

L’alcalde Larrosa finalment ha animat a visitar la Cuirassa i conèixer les activitats de l’Obert d’aquest cap de setmana, però sobretot ha animat a venir al Centre Històric durant tot l’any.

La novena edició de l’Obert Centre Històric ha arrencat oficialment aquest divendres a l’Orfeó Lleidatà, entitat que acull una sèrie d’activitats i exposicions de la Nit Catalana de la Recerca, una activitat organitzada pel grup de recerca GREiA, de la Universitat de Lleida, que se celebrarà la setmana vinent i a la qual també s’han sumat la major part de les institucions tecnològiques, científiques i culturals de la ciutat.

A l’acte d’inauguració han assistit la directora del GREiA, Luisa Cabeza, i el president de l’Orfeó, Antoni Soliva, a més del tinent d’alcalde Rafael Peris i els regidors Joan Queralt, Cristina Simó, Carles Vega i Dolors López que han visitat l’exposició ‘Europe’s corner’.

Les novetats d’enguany a l’Obert són la celebració de dos mercats aquest dissabte: el Flea Market, que se celebrarà a la Plaça del Dipòsit, i el Mercadet de les Andròmines, que tindrà lloc al carrer Lluís Besa.

Per altra part, està previst que a finals d’any, des de l’Associació d’empresaris i comerciants del Centre Històric, amb ajuda d’una persona dinamitzadora, es presentin les activitats que ajudaran a anar consolidant l’activitat actual i atreure’n de nova.

Abans d’inaugurar-se oficialment l’Obert, el paer en cap ha visitat el taller de Confecció de l’Àrea de la Dona de l’Associació de Veïns Jaume I, una de les més de 60 entitats que participen en aquesta iniciativa de potenciar el Centre Històric. També ha saludat els monitors, pares i nens de la ludoteca municipal del barri, que aquesta tarda han copat amb els seus jocs la plaça Cervantes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El paer en cap, Fèlix Larrosa, inaugura el Saló Immobiliari Ciutat de Lleida

Notícia següent

La diputació de Tarragona col·labora amb la de Lleida per desplegar l’administració electrònica

Notícies relacionades