Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

El Consell d’Infants reclama l’adequació dels carrils bici i l’skatepark

Avatar photo

Els alumnes també han demanat més parcs actius a la ciutat, l'ampliació de les rutes Reus i una fira esportiva durant tota una setmana, entre altres

Els infants han estat els protagonistes aquest dimecres. Un total de 927 alumnes de 21 escoles diferents han participat en el Consell Municipal d’Infants, on s’han acollit les seves proposes sobre integritat física i salut, un total de 14. Les facilitats per a l’ús de la bicileta ha centrat algunes de les propostes, com la millora i creació de carrils bici o bé el servei públic de bicis de lloguer. Els alumnes, però, també han recordat una de les reivindicacions ciutadanes més polèmiques dels últims temps: la millora de l’skatepark i la necessitat de construir altres de nous. Igualment, també han abundat les propostes sobre més parcs actius a la ciutat, amb monitoratge i equipaments per practicar tot tipus d’esports, o bé la millora i ampliació de les rutes Reus, amb millor senyalització, i la celebració d’una fira esportiva durant tota una setmana.

“Més carrils bici i en millors condicions”, han demanat els infants, que a més, han posat en relleu que “en algunes zones s’acaben i no continuen”. Aquesta ha estat una de les propostes en relació a l’ús de la bicicleta com a vehicle, que, a més, “no contamina”. Els alumnes, però, també han reclamat un servei de lloguer de bicis, i parcs actius amb més accessibilitat, així com adaptats perquè es puguin realitzar tot tipus d’esports: anar en bici, escalada amb rocòdroms o jugar a la pilota sense molestar als veïns. En aquest sentit, l’alcalde, Carles Pellicer, ha reconegut que s’han de reordenar “millor” els carrils bici i respecte al servei de bicis de lloguer ha assegurat que ho pensaran “per un futur”.

L’skatepark també ha sorgit entre les reivindicacions dels més petits, que han demanat arreglar-ho i “fer més zones per anar a patinar”. Precisament, aquest mes la brigada municipal buidava l’skatepark de rampes i obstacles per reparar-los i tornar-los al lloc. “És veritat, l’skatepark necessita una remodelació”, ha dit Pellicer, que també ha reconegut la necessitat de construir “un de nou”. “Estem pensant perquè algun dia es pugui fer”, ha detallat el batlle.

Millorar les rutes Reus, una fira de l’esport i més hores d’Educació Física

Els més petits també han exposat altres propostes com l’ampliació de les rutes Reus, amb una millora de la senyalització i, fins i tot, una app amb tota la informació sobre aquestes. Altres suggeriments han estat la celebració d’una fira de l’esport durant tota una setmana, de manera que tothom pugui “descobrir un esport que li agradi”, o bé l’ampliació d’hores d’Educació Física a l’escola i més oferta d’activitats extraescolars esportives.

Els infants no s’han oblidat dels pavellons i poliesportius, ja que també han estat reclamats, així com la millora de les instal·lacions esportives a les escoles. En aquesta línia, Pellicer ha recordat els dos polilleugers que es duran a terme a les escoles Joan Rebull i Cèlia Artiga, i el pavelló que es construirà, vinculat a l’escola Roseta Mauri. Tot i això, el batlle també s’ha compromès a estudiar totes les propostes, que li han semblat “molt concretes i adequades”. “Prenem nota i ens hi posem”, ha conclòs Pellicer.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Investiguen un veí del Godall per maltractament animal en tenir quatre gossos en estat d’abandonament

Notícia següent

Amposta recorda als regants que abocar pluvials al canal no requereix autorització

Notícies relacionades