Dimecres, 12 de juny de 2024
És notícia

El Centre de Normalització Lingüística ja ha publicat l’oferta de cursos intensius de juliol a Reus i Cambrils

Avatar photo
Imatge del Centre de Normalització Lingüística

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) començarà el 25 de juny la inscripció als cursos intensius que oferirà aquest estiu a Reus i el 21 de juny a Cambrils, concretament als matins del mes de juliol.

Hi haurà cursos de nivell Inicial, Bàsic 1, 2 i 3, i també un curs de nivell Intermedi 1. Els primers s’adrecen a persones que no entenen el català o bé s’expressen amb força dificultats en aquesta llengua i duraran tot el mes. L’Intermedi 1, en canvi, està pensat per a persones que ja parlen en català però que no n’han estudiat mai la gramàtica. En total s’ofereixen 192 places. El detall d’horaris i calendari es pot consultar al web del CNL (www.cpnl.cat/reus).

Les inscripcions i les proves de col·locació dels cursos de Reus es duran a terme els dies 25 de juny per a l’Inicial i Bàsic 1 i el 26 i 28 per a la resta de nivells de 9 a 13.30 h a la seu del CNL, al carrer de l’Àliga de Reus, 1 (Mas Vilanova).

A més, a Cambrils també s’organitza un curs de nivell Bàsic 1 intensiu de 9.30 a 11.30 h al mes de juliol, amb inscripcions els dies 21, 25 i 26 de juny a la seu del Servei Local de Català de Cambrils, a l’Ateneu Juvenil.

La matrícula al nivell Inicial és gratuïta, i que en el preu de matrícula dels altres, que és de 13,57 euros per als bàsics i de 49,76 euros per a l’Intermedi 1, hi ha reduccions per a aturats, jubilats, pensionistes i famílies nombroses o monoparentals.

El CNL, a finals d’aquest tercer trimestre, ha fet balanç de les dades del curs 2018-2019: de setembre a juny el nombre de cursos que ha impartit el CNL ha augmentat un 13% respecte del mateix període de l’any passat,i el nombre d’inscripcions, un 22%.

El nivell que més ha crescut ha estat el Bàsic 1, que ha passat de 38 a 52 cursos. Un d’aquests cursos (el de la imatge) es va poder tirar endavant gràcies a la subvenció de la Fundació Privada Reddis.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’aeroport de Reus registra un augment de passatgers del 10,4% al maig

Notícia següent

Tapien els accessos de la platja del Miracle a la plataforma per motius de seguretat

Notícies relacionades