Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

Dow promou el seu primer Innovation Day centrat en la Indústria 4.0

Avatar photo

Un esdeveniment que va servir per apropar la quarta revolució industrial i com la digitalització i robotització seran claus en el desenvolupament de projectes

Sota la premissa de segur l’estela del canvi tecnològic que està revolucionant les formes de treballar, Dow Tarragona va reunir a 130 treballadors i representants d’empreses de serveis, amb els quals va celebrar el primer Innovation Day (i-Day). Aquesta jornada comptà amb la presència de diversos ponents de Dow, així com externs a la Companyia, que com a experts en la matèria, exposaren nombrosos casos d’èxit i experiències en la implementació de les últimes innovacions en projectes relacionats amb la iniciativa Indústria 4.0.

Aquest primer i-Day es desenvolupà a les instal·lacions de Dow Tarragona i començà amb una benvinguda a càrrec de Jaume Sariol, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona, que va mencionar la innovació com l’ADN de la indústria química i apuntà que en aquesta quarta revolució industrial la digitalització i robotització seran claus en el desenvolupament de projectes. L’acte continuà amb la ponència de Rafael Cayuela, Dow Corporate Strategy & New Business Development Author, Director & Chief Economist, que va donar el seu punt de vista sobre la visió de Dow de la quarta revolució industrial, la digitalització i la indústria 4.0. A continuació, Jens Schmidt, Dow M&E Fellow / Technology Director, TSS – Technology Support Services, va parlar dels diversos reptes i oportunitats que representa la Indústria 4.0 per a Dow, quins canvis suposaria per als negocis i com afrontar-los de la millor manera possible.

Per donar una perspectiva externa i oferir una nova visió del concepte d’Innovació, Simon Coombs, Managing Director – Digital Plant Europe, Resources Industry X.0 de ACCENTURE, va parlar sobre les indústries digitals X.0 i com és aquest viatge cap a la trasformació digital per a qualsevol empresa. També en aquest sentit, Mikel Nen, Industry 4.0 Project Leader de l’empresa TECNALIA, va centrar la seva xerrada en com la Indústria 4.0 pot i ha de afegir competitivitat a l’àmbit de la producció.

Amb l’objectiu de donar una visió més pràctica i mostrar exemples clars d’innovació en la indústria, es va organitzar un Gallery Walk interactiu en el qual els assistents van ser dividits a 5 grups, que van visitar 10 exposicions de projectes 4.0, liderades per tècnics de Dow i de les empreses KAEFER, Navec, TECHNIP, SGS, ACCENTURE i TECNALIA.

Per part de Dow, es van ressaltar casos d’èxit com l’anàlisi de big data; REWATCH, projecte europeu basat en un innovador i versàtil esquema de reciclatge que augmenta l’eficiència de l’aigua en la indústria petroquímica, afavorint l’economia circular; l’ús de tablets en la captura de dades de camp; i l’I + D i economia circular en l’àrea de Packaging.

L’esdeveniment es va tancar amb un Panell en què van participar Rafael Cayuela, Dow Corporate Strategy & New Business Development; Felip Vidiella, Dow R & D Director per a EMEA Packaging & Specialty Plastics TS & D; Mikel Nen, Industry 4.0 Project Leader d’Tecnalia i Simon Coombs, Managing Director – Digital Plant Europe, Resources Industry X.0 d’Accenture. Aquest Panell va tractar temes clau amb vista a la digitalització, com el canvi cultural i de mentalitat necessaris per adaptar-se a les noves tecnologies, els riscos associats a la implementació de les mateixes o les principals accions a dur a terme per accelerar aquest canvi cultural i tenir un impacte positiu en el menor termini possible.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Èxit de l’exposició fotogràfica d’Agustí Centelles al Museu Morera

Notícia següent

VNG competeix amb nou municipis catalans més en una campanya que premia el reciclatge de vidre

Notícies relacionades