La DOP Siurana preveu una campanya d’uns 5 milions de quilos d’oli, en la mitjana de producció. Segons el president, Antoni Galceran, la sequera ha fet minvar la quantitat d’oli i, si hagués plogut més, s’hauria pogut arribar als 6 milions de quilos d’oli. “Les pluges van arribar a l’octubre i ja era una mica tard”, ha lamentat Galceran, que tot i això ha assegurat que la qualitat serà “molt bona” gràcies a un índex de maduració més avançat que fa que l’oli sigui “més equilibrat i sense tanta potència d’amarg i picant”. Aquest cap de setmana, la Rambla Nova de Tarragona acull la XVII Fira de l’Oli, on hi participen 16 cooperatives que venen oli, de varietat arbequina, sota el segell de la DOP Siurana, que agrupa la Ribera d’Ebre, el Priorat, Baix i Alt Camp, la Conca de Barberà, Baix Penedès i Tarragonès. S’han programat tastos d’oli, un ‘showcooking’ o un berenar amb oli i xocolata.
“Com elaborar un pla d’innovació a la meva empresa”, nou taller a Reus
Amb l’objectiu de donar resposta i promoure noves accions que ajudin a l’enfortiment del teixit econòmic, adequades a…