Dimarts, 28 de maig de 2024
És notícia

Dídac Nadal proposa destinar dos milions d’euros als pressupostos participatius

Avatar photo

El portaveu del PDeCAT recorda que Tarragona és l’única capital on la ciutadania no pot decidir sobre el destí dels recursos públics

El portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, ha proposat aquest dimecres incorporar una partida de dos milions d’euros destinada als pressupostos participatius en els pressupostos per a l’any vinent. “És una vergonya que Tarragona sigui l’única capital catalana on la ciutadania no pugui decidir sobre el destí dels diners públics”, ha manifestat Nadal, que ha recordat que tot i que actualment existeix una partida de 100.000 euros destinada als pressupostos participatius, l’equip de govern (PSC-PP) “no ha obert cap mena de procés perquè els tarragonins i tarragonins puguin proposar i votar projectes”.

“La ciutadania ha de poder decidir sobre els recursos públics”, ha assenyalat el portaveu del PDeCAT, que ha recordat que l’any 2015 “el senyor Ballesteros va prometre destinar un milió d’euros als pressupostos participatius”. Nadal proposa repartir, mitjançant un estudi previ, els dos milions d’euros entre tots els districtes de la ciutat. “L’objectiu és que tots els barris i urbanitzacions rebin inversions i que aquestes siguin les que realment necessiten”, ha destacat.

Pel que fa al mecanisme, el portaveu del PDeCAT ha assenyalat que podrien presentar propostes i votar-les totes les persones empadronades a Tarragona majors de 16 anys. “Cal fer funcionar l’espai anomenat ‘participació’ de l’actual portal de transparència on actualment no hi ha res i establir uns terminis per proposar projectes i votar-los”, ha explicat Nadal.

“A banda de no haver obert cap mena de procés participatiu, l’actual partida de 100.000 euros destinada als pressupostos participatius és ridícula”, ha lamentat Nadal, que ha posat d’exemple les quantitats d’altres municipis com ara els 1,2 milions que destina Girona als pressupostos participatius, els 800.000 euros de Lleida, els 750.000 euros de Reus o els dos milions d’euros de Sant Cugat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Josep Poblet: “La Diputació ha ajudat a suplir la mancança d’economia creixent dels municipis”

Notícia següent

L’Ajuntament de Lleida se suma al Dia Mundial de la Salut Mental

Notícies relacionades