fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Decomissen 289 kg de tonyina il·legal a Sant Carles de la Ràpita

Avatar photo

Durant la intervenció s'han trobat més de 1.200 kg de peix fora de llotja, a un magatzem clandestí

Inspectors de pesca de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, conjuntament amb la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial de Terres de l’Ebre dels Mossos d’Esquadra, han confiscat una partida de 289 kg de tonyina vermella il·legal, formada per 5 exemplars frescos sencers que pesaven 266 kg i 22,5 kg de lloms congelats; i, per una altra, també es van decomissar 3 kg de dàtils de mar i 2 kg de caixetes.
Els fets han tingut lloc durant una intervenció, en el marc de l’operatiu designat com a “Tunnus”, a un complex frigorífic i congelador clandestí, on es dipositaven més de 1.200 kg de peix fora de llotja. L’esmentat magatzem de peix no disposava de cap mena d’autorització sanitària i municipal que permetés les activitats de congelació, refrigeració ni  tasques de manipulació dels productes pesquers, com són l’envasatge al buit i l’arrebossat.

Per aquest motiu es van estendre dues actes de denúncia per tinença d’espècies prohibides i per no disposar de les autoritzacions adients per realitzar aquestes tasques de conservació del peix, les quals es tramitaran als serveis territorials d’Agricultura i de Salut a les Terres de l’Ebre. Els dàtils de mar i les caixetes varen ser retornades al mar, mentre que en el cas de les tonyines es va optar per un destí benèfic, un cop els serveis veterinaris oficials donin l’aptitud per al consum humà.
Aquesta actuació s’emmarca en la lluita contra la venda de peix fora dels circuits legals de comercialització dels productes de la pesca, línia prioritària des de fa anys per a la DG de Pesca i Afers Marítims, amb la col·laboració de l‘Àrea de Medi ambient de Mossos d’ Esquadra.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Puigdemont i els 4 consellers assisteixen a l’acte dels alcaldes catalans a Brussel·les

Notícia següent

L’Ajuntament de Torredembarra decreta serveis mínims per la vaga del 8-N

Notícies relacionades