Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Culminen les millores i remodelació de la zona verda de la plaça de la Sagrada Família

Avatar photo

La inversió ha estat de 18.802,61 euros més IVA

La Regidoria de Via Pública ha finalitzat els treballs de millora i remodelació de l’enjardinament de la zona verda situada a la confluència del carrer de Girona amb la plaça de la Sagrada Família, al barri Gaudí. Aquesta intervenció s’inclou al paquet d’inversions anunciades a principis d’agost per l’alcalde i el regidor de Via Pública, que es desenvolupen durant aquest estiu a diferents punts de la ciutat.

El nou enjardinament abasta una àrea verda de 2.695 metres quadrats i ha suposat la substitució i renovació de tot el sistema de reg, que havia quedat obsolet amb el pas dels anys d’ençà de la primera instal·lació realitzada el 2010 quan es va crear aquesta zona verda. La vegetació arbustiva havia quedat malmesa per diferents circumstàncies i en la nova intervenció s’ha fet també l’adequació d’una jardinera que protegeix un arbre exemplar de l’espècie Ceratonia siliqua (garrofer). S’ha fet reposició d’arbusts als talussos i s’ha restaurat la zona amb nova aportació de graves. A més s’ha creat un sistema de drenatge per facilitar l’evacuació d’aigua a la zona de jocs.

Les espècies arbustives que s’han plantat de nou són les adequades al clima mediterrani, amb baixes necessitats hídriques, com ara la Rosmarinus officinalis “Prostatus”, Chamaerops humilis, Pistacia lentiscus, Plumbago capensis, Salvia greggii, Ligustrum Iucidum i Juniperus horizontalis. També s’ha plantat una nova alineació d’arbres d’ombra de l’espècie Morus alba “Fruitless”.

Millora de la jardineria en diferents indrets de la ciutat
A més del projecte de remodelació i millora d’aquesta zona verda, la regidoria de Via Pública també enllesteix l’enjardinament de la vorera est de l’encreuament entre l’avinguda de Tarragona i el carrer d’Argentina, que es preveu que finalitzi en els pròxims dies. Els treballs de millora de la jardineria que es porten a terme aquest estiu a la ciutat els executen les empreses L’AGULLA Construcció i Serveis del Paisatge SL, i QVERD XXI Jardiners SL, respectivament.

Els dos projectes formen part del contracte de jardineria que l’Ajuntament ha adjudicat per un import de 94.235,71 euros. Els altres dos projectes inclosos en el contracte s’executaran a la tardor. Són: la plantació de 100 arbres en diversos carrers de la ciutat de Reus, adjudicat a Immobles Shopping 2018 SL; i l’enjardinament i remodelació del Parc Juroca Fase I, adjudicat a Immobles Shopping 2018 SL. En el cas de la intervenció a la plaça de la Sagrada Família i carrer de Girona la inversió ha estat de 18.802,61 euros més IVA.

Inversions de 2,3 milions d’euros aquest estiu
El regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny, ha recordat que l’Ajuntament de Reus té en marxa aquest estiu contractes d’inversions de millora de la via pública per un import total de 2,3 milions d’euros. Les accions formen part d’una desena de paquets d’obres repartits pels diferents barris de la ciutat. L’objectiu és posar al dia la via pública, atenent a les demandes de la ciutadania i a la necessitat de manteniment. Les intervencions que s’executen van des de la millora dels paviments dels vials i les places, al manteniment i construcció de noves voreres, passant pels treballs de condicionament de l’a sfalt, la plantació de nova jardineria i l’ampliació i millora de les instal·lacions d’enllumenat públic, entre altres.

El gruix de les actuacions formen part del Pla d’Inversions 2017. L’Ajuntament treballa actualment en la tramitació administrativa per poder adjudicar i executar els projectes del Pla d’Inversions 2018. Entre els dos plans, en breu s’iniciaran noves actuacions com la millora d’un tram del carrer de Balmes, la intervenció en el conjunt de la plaça de la Sang, el carrer d’Arnavat i Vilaró i el carreró de la Puríssima Sang; el carrer Alt de Sant Pere; la segona fase del parc de l’1 d’octubre-Jardins de Mas Mainer; la continuació del Pla de Barris a Sol i Vista; i paquets d’inversions en matèria de jardineria i reasfaltat de carrers, entre altres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El 9è Trofeu Carlos Ferran de ciclisme torna al passeig Prim

Notícia següent

Aquest estiu, Tarragona conviu amb les rates

Notícies relacionades