‘Cúbit’, de Josep Maria Miró, aquest diumenge al Teatre Bartrina

Avatar photo

El dissabte, el Batrina acollirà també la cloenda del Memorimage 2017

‘Cúbit’, del director Josep Maria Miró, es presenta aquest diumenge, 12 de novembre a les 18:00 h al Teatre Bartrina. En finalitzar la representació es farà una nova sessió del Fòrum de l’Espectador, amb la presència del director i els intèrprets de l’obra. El mateix teatre és escenari aquest dissabte de la cloenda del festival Memorimage a les 22:00 h.

L’obra ‘Cúbit’ planteja l’impacte de dos germans que visiten casa de la seva mare després de molt temps sense fer-ho i descobreixen que ha acollit un altre noi de la seva edat, una situació que els dos germans viuen amb desconfiança i confusió. Aquest jove ajuda a la mare en la tasca d’escriptura d’un llibre commemoratiu de l’aniversari de la fundació que van posar en marxa els pares d’uns i altres fa vint-i-cinc anys. Els germans el senten com un intrús i els dol que hagi escollit el fill d’algú altre amb qui els seus pares van tenir tibantors en el passat, i que ara convisqui a casa seva.

‘Cúbit’ és una obra de teatre escrita i dirigida pel dramaturg català Josep Maria Miró, interpretada pels actors i actrius Anna Azcona, Alberto Díaz, Albert Prat i Sergi Torrecilla. Maria G. Rovelló s’encarrega de la producció executiva. És una coproducció de Mithistòrima Productions, La Planeta i La Ruta 40, companyia resident de la Nau Ivanow. El muntatge va ser estrenat el 30 de Setembre de 2016 a Sala La Planeta, dins el Festival Temporada Alta, i ha fet temporada al Teatre Lliure (Barcelona) i es troba de gira per Catalunya i les Balears. Entre els reconeixements que ha tingut hi ha els següents: Premi de Teatre BBVA 2017 a la Millor Actriu per Anna Azcona, finalista del Premi de Teatre BBVA 2017 a Millor Espectacle, nominació Premis Butaca 2017 a Millor Espectacle de Petit Format, nominació Premis Butaca 2017 a Millor Actriu també per Anna Azcona i nominació als Premis Butaca 2017 pel Millor Text.

Les entrades estan disponibles a la pàgina web del Teatre Bartrina a partir de 9 euros, així com a la taquilla del teatre.

En finalitzar la representació es realitzarà el Fòrum de l’Espectador, amb el suport de la delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC). Aquest fòrum és un espai on s’anima el diàleg entre la creació teatral i el públic, que l’opció de quedar-se a la sala per debatre i comentar diversos aspectes de l’obra, de manera que hi hagi una interacció directa entre els assistents i els artistes. El director i els intèrprets participaran en aquesta conversa amb el públic.

Cloenda del Memorimage
També al Teatre Bartrina, el Festival Internacional de Cinema de Reus Memorimage ha escollit 4 peces per tancar el certamen aquest dissabte 11 de novembre a partir de les 22:00 h. L’entrada és gratuïta i la sessió inclourà les següents peces: Joies del Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR):, una compilació d’esdeveniments a la Barcelona de 1931 durant la II República, amb una durada de 18 minuts i autor desconegut; La Perle de la Méditerrannée: Barcelone, amb una durada 6 minuts i d’autor desconegut; Barcelone, principale ville de la Catalogne: França, 1912, amb una durada 3 minuts i també d’autor desconegut; i finalment, Praga, 21 de Agosto: Catalunya, 1968, amb imatges en color de la invasió soviètica de Txecoslovàquia el 1968., una durada de quinze minuts de l’autor Josep Maria Garcia-Planas Vilarrúbia.

Durant l’acte de cloenda es portarà a terme l’acte de lliurament de premis. Per a més informació es pot consultar el programa específic al web del festival Memorimage.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tarragona recuperarà la Platja Llarga amb el projecte de la Budellera

Notícia següent

Restablert el servei del funicular de Montjuïc, un cop controlada la fuita d’aigua

Notícies relacionades