Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

La Crida per Lleida-CUP proposa acotar els abocaments d’aigües residuals

Avatar photo

Volen fixar terminis en les autoritzacions d’abocament, establir criteris per la seva revisió i també per la seva revocació

La Crida per Lleida-CUP ha presentat les seves aportacions a la proposta de renovació de l’ordenança municipal sobre els abocaments d’aigües residuals al sistema públic de sanejament de Lleida, amb l’objectiu d’incloure en el document sistemes d’autocontrol als abocaments d’aigües residuals i establir les condicions de regulació d’aquests controls. La renovació d’aquesta ordenança s’ha engegat després que la Crida ho demanés a la Comissió Informativa de polítiques de la gestió, i promoció de la Ciutat i la sostenibilitat.

A més a més, la formació posa damunt la taula 6 propostes que amplien i concreten alguns aspectes de l’Ordenança. Entre aquestes s’hi troben, per exemple, fixar terminis en les autoritzacions d’abocament, establir criteris per la seva revisió i també per la seva revocació. Així mateix, la Crida demana que “s’estableixin periodicitats mínimes en els autocontrols de les aigües abocades al sistema de clavegueram”, per tal que l’Ajuntament estigui assabentat del resultat d’aquests controls i “pugui actuar en cas d’incompliment”.

Amb la realització d’aquestes propostes, la Crida per Lleida – CUP aposta per una ordenança d’abocament que suposi un “control real als abocaments a clavegueram susceptibles d’emetre substàncies contaminants de manera significativa” i celebra l’actualització d’aquest document que considera “obsolet” ja que és vigent des del 1998. .

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’enfronta a set anys de presó per empènyer un home a les vies del tren a Segur de Calafell

Notícia següent

Sis anys i mig de presó per un home per violar la seva neboda de 16 anys a Sant Pere de Ribes

Notícies relacionades