fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Creixen un 2,2% els usuaris del transport públic metropolità

Per zones, destaca l’increment del 23,8% a la línia que uneix el polígon Pratenc amb la Zona Franca

Els usuaris del transport públic metropolità –metro i bus- han crescut un 2,2% durant els quatre primers mesos de l’any en relació al mateix període de l’any passat, registrant la xifra de 235 milions de viatgers. Així ho recullen les dades de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que destaca l’estalvi mediambiental que representa aquest increment. L’ens assegura que el fet que 4,95 milions de persones hagin abandonat el vehicle privat per fer servir el transport públic ha contribuït a deixar d’emetre 2.651 tones de CO2, 0,27 tones de PM i 8,29 tones de N0x. Per zones, al Baix Llobregat destaca l’increment d’usuaris del 23,8% que hi ha hagut a la línia de bus que uneix el polígon Pratenc i la Zona Franca.
A la resta de la comarca, l’increment d’usuaris als diferents municipis es mou en una forquilla d’entre el 2,7% i el 6,4%. En canvi, al Barcelonès Nord el creixement ha estat d’un 1,7% i a les línies externalitzades de Barcelona la que més augmenta és la línia del Port, amb un 11% més de passatgers. Pel que fa al Nitbus, els usuaris del Baix Llobregat han crescut un 8,1% i a Barcelona i al Barcelonès Nord ho han fet un 8,3%.

Pel que fa a les línies de bus de TMB –gestió directa des de l’AMB-, els usuaris han crescut un 2,9%, de manera que s’han incorporat 1,94 milions de viatgers, arribant als 67,77 milions. En el cas de metro, l’increment ha estat de l’1,8%, de manera que els quatre primers mesos de l’any hi ha hagut 136,55 milions d’usuaris.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El musical ‘Madagascar’ arriba per primera vegada a Barcelona

Notícia següent

El VADE Fires supera expectatives i acull més de 5.000 visitants

Notícies relacionades