fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

El Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària gesta noves accions pel 2018

Avatar photo

Una de les prioritats de l’any que ve seran les campanyes de sensibilització sobre la necessitat de construir i col•laborar en un món més just i solidari

Imatge del consell reunit

El Consell de Cooperació Cambrils Ciutat Solidària es va reunir ahir en una sessió amb dinàmiques participatives per valorar per proposar noves accions i millores al Pla Local de de Cooperació i valorar les accions portades a terme durant el 2017. El consell permet  que entitats i ajuntament planifiquin col·laborativament  la política municipal de cooperació.

En aquesta ocasió, es va considerar que no era suficient informar i consultar els membres del Consell sinó que calia implicar-s’hi des de la vivència i experiència de cadascun dels i les representants de les ONGD locals. Per aquest motiu es va decidir organitzar aquesta sessió amb dinàmiques participatives que van facilitar a les 15 persones participants l’aportació més intel·ligència col·lectiva.

A través de dinàmiques com el pati de veïns, el sociograma, i diferents tècniques apreciatives,  tant individuals com col·lectives, es van valorar  accions que s’han fet com els tallers de sensibilització a els escoles, els projectes de sensibilització, la participació en diferents fires per visualitzar l’espai de cooperació i donar-se a conèixer a la ciutadania, les beques a joves cooperants, els projectes de cooperació al tercer món,  les jornades de reflexió i avaluació dels projectes i la realitat de els ONG.

La valoració va ser molt positiva perquè es va aconseguir un sentit de pertinença i de cohesió de grup que capacita  per fer accions de visibilització i mobilització associativa.

La continuïtat i estabilitat de la política municipal de cooperació a Cambrils  també és un fet  destacat en una època on  han minvat, fins a desaparèixer en alguns altres municipis o estaments, aquestes accions que es consideren imprescindibles per defensar els drets humans i treballar per un món més just, tant aquí com allà.

De cara  a l’any 2018 es prioritzaran accions de sensibilització a les xarxes socials a través de campanyes que tornin a posar al centre la necessitat de construir i  col·laborar en un món més just i solidari, també des de Cambrils.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Últims dies per presentar propostes per als Pressupostos participatius

Notícia següent

Concert extraordinari de cloenda del cicle Vermusic

Notícies relacionades