El Col·legi Lestonnac de Lleida demana el trasllat del dispositiu de la policia espanyola de davant del centre

Avatar photo

A través d'una carta a l'alcalde Àngel Ros i la subdelegada del govern espanyol Inma Manso on alerten que la presència de furgonetes policials amb agents uniformats i armats ''alteren la convivència'' de la comunitat educativa

La direcció i el consell rector del Col·legi Lestonnac de Lleida ha demanat que es traslladi o reubiqui el dispositiu especial de la policia espanyola que hi ha al carrer del davant del centre, on es troba la comissaria del cos policial a la capital del Segrià. El director de Lestonnac, Josep Tarragó, ha explicat que ja fa un mes que estan ”convivint” amb un desplegament que pot anar de les 3 a 10 furgonetes policials amb agents uniformats i armats que ”alteren la convivència” de la comunitat educativa, sobretot a les entrades i sortides dels alumnes. És per això, que ahir dimarts van enviar cartes a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, per instar-los a què estudiïn una solució a aquesta situació que divendres a la tarda va derivar en una picabaralla entre un pare que repartia papers amb informació dels Comitès de Defensa de la República (CDR).

El director de Lestonnac ha explicat que passat un mes de convivència amb aquesta situació de tenir permanentment un dispositiu de la policia espanyola al davant de l’escola, ahir dimarts es va decidir des de la direcció del centre i el consell rector enviar una carta institucional a Àngel Ros, com alcalde de la ciutat i president de la Junta local de seguretat, i a la subdelegada del govern espanyol Inma Manso, com a responsable dels cossos policials de l’Estat a la ciutat. Via registre, els han emplaçat formalment a què valorin si hi ha la possibilitat de trobar una solució a la situació que des del centre passa per una ”reubicació o trasllat de la policia”, ja que entenen que l’espai que ocupen ”afecta la convivència del centre i el seu dia a dia”.

El desplegament afecta sobretot a les entrades i sortides dels alumnes, que coincideixen amb les furgonetes policials i els agents uniformats i armats amb metralletes que fan guàrdia al carrer. Segons Josep Tarragó, en aquests moments, té lloc el factor que al tractar-se d’un espai fora de l’escola ”nosaltres no podem controlar certes iniciatives” que tenen lloc com el repartiment de propaganda o manifestacions contra la policia. Tarragó ha volgut deixar clar que ells no estan en contra de la policia o de la seva retirada sinó que el que demanen és que es reubiquin els agents.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Deborah Zimmerman i Jaume Marsé: “Convidats de pedra”

Notícia següent

El Festival d’Arts Irlandès –Català consolida Sitges com a punt de trobada cultural

Notícies relacionades