També es vol comprovar que s’arriba a la producció mínima per garantir un mínim de 3.000 ampolles inicials. “Per al primer any no ens plantegem una gran producció d’ampolles però sí garantir una quantitat suficient per donar a conèixer la marca en mercats locals però també en mercats exteriors molt ben posicionats”, comenta Barrufet. Aquest mínim són 3.000 ampolles.
Paral·lelament, també s’ha “definit un relat que sigui atractiu per als consumidors”, un relat que té tres idees força: el treball, la vinculació amb la terra i el temps que s’ha destinar a obtenir una gota d’oli. Josep Maria Barrufet ha explicat que les ampolles de mig litre de la nova marca gourmet es vendran a un preu d’entre 30 i 40 euros. El disseny de les envasos (packaging) ja està a punt perquè pugui sortir al mercat la campanya que ve i ara s’està treballant amb el pla de màrqueting.
Una part es destinarà al mercat més pròxim, especialment les botigues especialitzades de Barcelona, i la resta es preveu exportar a països centreeuropeus, el Benelux, Estats Units i Japó, que és on es concentren els esforços per obrir mercat.
El responsable de projectes sectorials de GLOBALleida ha precisat que la marca ‘Top gourmet’ del Clúster “està pensat perquè es valori pel que hi ha dins de l’ampolla i no per l’embolcall com passa amb altres olis que es venen molt cars, per exemple, perquè tenen el tap d’or massís”. També ha afegit que cal potenciar la presència dels membres del Clúster en fires i concursos internacionals que aportin prestigi a l’oli que produeixen. Actualment formen part de l’organisme dues cooperatives -la de Sant Isidre de les Borges Blanques i la de La Granadella- i la resta són petits productors. Sumen una producció total de 2.520 tones, que suposa al voltant del 30% de la producció total de Lleida, segons dades del consorci.
L’altre gran projecte del Clúster està encarat a potenciar el valor saludable de l’oli d’oliva verge extra. Per això es vol identificar i potenciar aquella producció que tingui més concentració d’antioxidants (polifenols) naturals perquè es pugui comercialitzar amb una inscripció a l’etiqueta que destaqui que aquell oli en concret és especialment beneficiós per combatre malalties cardiovasculars, una opció que ja està reconeguda a la UE. Barrufet ha concretat que “volem iniciar un projecte per veure com podem incrementar els nivells de polifenols als nostres olis sense fer-ne afegits, que sigui tot natural derivat del tractament de les olives”.
En l’estudi de la diagnosi del sector de l’oli elaborat pel consorci de promoció econòmica GLOBALleida es van identificar 92 empreses del sector de l’oli a Lleida amb una facturació de 500 milions, que donen feina a més de 900 persones.
El Clúster disposa aquest 2018 d’un pressupost de 70.000 euros, cofinançat pel Departament d’Empresa i Ocupació.
Sabadell celebrarà per primera vegada la Nit del Teixit Empresarial, una ocasió per posar en valor la riquesa, el talent…
El nou CAP de Torredembarra es preveu que sigui una realitat el primer trimestre del 2029. Amb una inversió de…
El que havia de ser un dia festiu de la Fira d’Abril de Sevilla ha acabat amb moments de pànic…
L’oli d’oliva torna amb força a les cuines catalanes i espanyoles. Després de dues campanyes marcades per la sequera i…
L'estiu i la calor ja són pràcticament a tocar i tothom es troba en les últimes fases de preparació de…
El consell d'administració de la CASS ha acordat l'entrada en funcionament del sistema de transmissió de dades de vivència de…
Esta web utiliza cookies.