fbpx

Ciutadans Reus proposa implantar polseres amb GPS a centres escolars i de gent gran

Avatar photo

El portaveu de Cs, Juan Carlos Sánchez, explica que el partit també demanarà que “l’ajuntament faciliti als ciutadans el retorn dels diners que els ha cobrat de més en les plusvàlues”

Ciutadans (Cs) Reus presentarà al Ple del pròxim dijous una iniciativa que demana la implantació d’un sistema de localització amb polseres intel·ligents per augmentar la seguretat de nens, gent gran o persones amb malalties mentals. El portaveu de Cs a l’Ajuntament, Juan Carlos Sánchez, ha explicat que aquesta moció proposa “difondre i promoure aquest sistema entre els centres escolars, residències de la gent gran, centres de dia i centres de salut mental de la nostra ciutat”, per “facilitar la localització dels usuaris de la polsera en el cas que es perdin”.

Sánchez ha manifestat que seran els tècnics de l’Ajuntament els que “estudiïn com implementar aquesta mesura i quines serien les millors formes de finançament i/o possible subvenció de les polseres”. La moció presentada per Cs també demana que es facin diverses proves pilot durant un any per tal de valorar el servei.

D’altra banda, el portaveu de la formació taronja ha explicat que Cs també portarà al Ple una iniciativa perquè l’Ajuntament “retorni els diners que han cobrat de més en les plusvàlues municipals als ciutadans que no han obtingut un benefici en la venda d’un terreny o habitatge”. Aquesta moció, que Ciutadans està presentant a ajuntaments d’arreu d’Espanya, sorgeix després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi resolt la qüestió d’inconstitucionalitat promoguda per un jutjat de Guipúscoa i hagi sentenciat que la venda d’immobles que no hagi generat beneficis no està subjecta a pagar aquest impost municipal.

“Com que es preveu que el TC declari inconstitucional aquesta norma en breu i que, per tant, tots els ajuntaments hagin de retornar aquests diners”, ha concretat Sánchez, la moció demana que, quan sigui així, el consistori de Reus “posi els mitjans necessaris perquè els afectats puguin reclamar la devolució que correspongui”, així com insta el govern de l’Estat a que compensi aquestes quantitats als ajuntaments.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

En funcionament el servei de cita prèvia al Registre Civil de Lleida

Notícia següent

La seu de la Gasol Foundation es traslladarà de Barcelona a Sant Boi de Llobregat

Notícies relacionades